Fietspad moet breder langs de Beekweg

VREDEPEEL/MERSELO | Het fietspad langs de Beekweg, de verbindingsweg tussen Vredepeel en Merselo, moet met het oog op de veiligheid breder. Dat vinden de dorpsraden van Vredepeel en Merselo, die daarom bij de gemeente Venray daartoe een verzoek gaan indienen.

Volgens de twee dorpen, die veel met elkaar samenwerken, voldoet het huidige fietspad niet meer aan de eisen. "Het is een druk en smal fietspad met verkeer uit beide richtingen", zegt Theo Kooter, dorpsraadvoorzitter van Vredepeel. "Kinderen uit Vredepeel gaan in Merselo naar school en maken intensief gebruik van het pad. Daarbij blijkt het een aantrekkelijke weg voor toeristen."
De twee dorpen pleiten voor verbreding. Dat zal niet over het gehele traject kunnen omdat een deel ervan wordt omzoomd door bomenrijen die aan beide kanten vlak tegen het fietspad aan staan. "Aan de andere kant van de Beekweg ligt een fietspad dat niet meer wordt gebruikt en is overwoekerd", zegt Kooter. "Die strook zou opnieuw in gebruik kunnen worden genomen. Dat zou de veiligheid al ten goede komen."