Vredepeel opent nieuwe dorpshuis

VREDEPEEL | De opening van het nieuwe dorpshuis in Vredepeel staat volgend jaar voor zondag 3 februari op de agenda. 's Morgens wordt de kerk van de parochie Koningin van de Vrede ingezegend, 's middags wordt de rest van het gerenoveerde kerkgebouw in gebruik genomen.

Door Henk Baltussen


Zoals het openingsprogramma er nu uitziet, wordt om zondag 3 februari om 11.00 uur de eerste mis gehouden in het aangepaste kerkgebouw. Omdat er een nieuw altaar inkomt, zal het bisdom de kerk moeten komen inzegenen. Wie het bisdom daarvoor afvaardigt, is nog niet bekend. Om 14.00 uur worden de overige ruimten feestelijk in gebruik genomen. Fanfare St. Oda uit het nabij gelegen Merselo heeft al aangeboden een serenade tijdens de opening te komen verzorgen. "Dat accepteren we natuurlijk graag", zegt dorpsraadvoorzitter Theo Kooter.

Op 11 april werd de eerste steen gelegd


Het MFC heeft drie aparte ruimten, exclusief de kerk. Al die ruimten, inclusief de kerk, kunnen tot één grote ruimte worden omgevormd. De renovatie van de kerk is een initiatief van het dorp. De bouwwerkzaamheden in april dit jaar begonnen. Of de naam De Kleine Loef ook op het nieuwe dorpshuis komt te staan is nog niet bekend.
De gemeente Venray heeft 413.200 euro over voor de verbouw. De inrichting van het gebouw komt voor rekening van het dorp. Ook de verbouw wordt voor het grootste deel door inwoners van Vredepeel uitgevoerd. Het huidige dorpshuis De Kleine Loef, dat naast de kerk ligt, wordt na ingebruikname van de nieuwe multifunctionele accommodatie gesloopt. Wat er vervolgens met die locatie midden in het dorp gaat gebeuren, is nog niet bekend.