'Meedenken over huisvesting Polen'

MERSELO | De dorpsraad van Merselo wil graag meedenken over de huisvesting van arbeidsmigranten in het dorp. Dat werd vorige week duidelijk tijdens een vergadering in verenigingsgebouw D'n Hoek in het dorp.


'Het is niet meer alleen een probleem van de gemeente', viel er te beluisteren. Het onderwerp kwam ter sprake nadat tijdens het dorps- en wijkradenoverleg (DRO) in Venray Theo Kooter uit Vredepeel aangaf dat zijn dorp graag zo'n 150 arbeidsmigranten wil opnemen. En daar zouden alle dorpen voor open moeten staan, liet hij erop volgen.
Merselo sluit zich aan bij de woorden van Kooter. Het gaat hierbij om huisvesting voor tijdelijke arbeidsmigranten. Een vraag die in Merselo opkwam was hoe de buitenlandse werknemers onderdeel kunnen worden van de dorpsgemeenschap. Waar en hoe in Merselo arbeidsmigranten zouden kunnen worden ondergebracht, daarover wordt verder nagedacht.
Ook in Vredepeel werd het aanbod van Kooter, die zijn uitspraak bij de DRO vooral op eigen titel deed, door de dorpsraad besproken. De leden konden zich helemaal vinden in de woorden van Kooter. Ook daar wordt bekeken waar en hoe in Vredepeel huisvesting mogelijk is.