'Jeugd uit Venray

naar Merselo'

MERSELO | Het moet afgelopen zijn met dat Calimero-gedrag van Merselo. Het dorp is een verborgen parel waar het leven goed is, de verenigingen divers zijn en de sfeer prima is. Venray heeft daar volgens de dorpsraad geen weet van. Hoogste tijd om ze dat eens te gaan vertellen. Dat wordt de insteek van een promotiecampagne waarbij Merselo zich nadrukkelijk op de kaart zet. Om meer kinderen naar het dorp te halen. Is goed voor de school en de verenigingen.

Door Henk Baltussen


De eerste pijlen worden gericht op De Brabander, een hagelnieuwe wijk in Venray die hemelsbreed enkele kilometers van Merselo ligt. De kinderen die daar wonen kunnen net zo goed in Merselo naar school gaan en lid worden van één van de vele verenigingen die het dorp rijk is, menen de dorpsraadsleden. "Merselo heeft veel te bieden", stelt dorpsraadvoorzitter John van Dijck. "Kinderen kunnen 's morgens hier naar school worden gebracht, er is opvang en 's avonds kunnen ze weer worden opgehaald. Dan hebben ze ook gegeten."

Maar ja, hoe haal je die Venrayse kinderen naar Merselo?
Vorig jaar werd daarvoor een pr-groep opgericht. Nu dat wat dreigt dood te bloeden, moet er een nieuwe slinger aan worden gegeven. "We zoeken nog wat specialisten die ons hierbij kunnen helpen", aldus Van Dijck. "Ze moeten eigenlijk zoveel mogelijk uit de club komen. Ook de school moet erbij worden betrokken. Alles wat Merselo heeft te bieden, moet aan bod komen."
De eerste kaarten worden gezet op een promotiefolder, als aanzet voor de promotiecampagne. "En dan een professionele folder", stelt Van Dijck. "De folder zou huis aan huis in Venray kunnen worden verspreid."
Maar om Venrayse kinderen te verleiden naar Merselo te komen, daarvoor kan het beste een beroep worden gedaan op de eigen Merselose jeugd, meent een deel van de dorpsraad. 'Laat onze kinderen de andere kinderen vertellen over Merselo, wat er hier zo mooi is'.