Bèks Bierfest in startblokken

Vierlingsbeek | Zalencentrum Concordia in Vierlingsbeek staat op zaterdag 27 oktober vanaf 20.30 uur in het teken van het eerste Bèks Bierfest. Dit bierfestijn, dat voorheen als Bèkse Biercantus op de dorpsagenda stond en onder die naam zes keer werd gehouden, wordt op touw gezet door een nieuwe werkgroep.

Een andere organisatie betekent meestal ook nieuwe invloeden. Dat geldt inderdaad ook voor dit populaire feest in Vierlingsbeek, beaamt Kris Geurts. "Het uitgangspunt nog steeds om er door samen te zingen een sfeervolle Duitse avond van te maken, maar er zijn wat veranderingen doorgevoerd om het feest nog gezelliger te maken. Er komen, naast de vertrouwde lange bierbanken, nu bijvoorbeeld ook bierhangtafels achter in de zaal en de afterparty met dj Mark van Berlo krijgt een nog prominentere plek in het programma. Tevens kunnen de bezoekers bier drinken uit pullen in plaats van bekers of gieters en hebben we naast de liveband Thunk! ook ruimte gemaakt voor Otto's uurtje, waarin door dj Bart Verberkt après-skimuziek wordt gedraaid." Tevens hoopt de organisatie dat de bezoekers verkleed komen, vertelt Geurts. "Voor dit Bierfest mogen de bekende lederhosen en dirndls uit de kast gehaald worden, maar dat is zeker niet verplicht. Het belangrijkste is dat de liedjes niet alleen worden gezongen door de band op het podium, maar ook door de bijna 400 bezoekers in de zaal die een liederenbundel hebben ontvangen. Dat maakt ons bierfeest totaal anders dan veel bierfeesten in de regio. Ons Bèks Bierfest is eigenlijk een mix van een biercantus en een bierfeest."

Voor een extra lokaal muzikaal tintje zorgden een aantal bekende Vierlingsbeekse gastzangers- en zangeressen, die samen met de liveband ook een paar nummers voor hun rekening nemen. Geurts weet het zeker: "Alle ingrediënten zijn weer aanwezig voor een 'sehr schöne Abend'." De biercantus is ooit in het leven geroepen om inkomsten te genereren voor de Bibliobeek. Inmiddels worden er echter ook eventueel andere projecten, die de leefbaarheid in Vierlingsbeek en Groeningen bevorderen (via de Stichting Groevie), mee bekostigd. In Vierlingsbeek is dit feest inmiddels uitgegroeid tot een populaire traditie voor jong en oud. De deuren voor het eerste Bèks Bierfest gaan open om 20.00 uur. Voor diegenen die er geen genoeg van kunnen krijgen, start aansluitend om 00.00 uur de afterparty, met muziek en zang, in het café. Meer informatie, onder meer over de kaartverkoop, staat op de website www.vierlingsbeek-groeningen.nl.


Herfstactiviteit bij De Paardekop

Ysselsteyn | IVN Geijsteren-Venray houdt op dinsdag 16 oktober van 10.00 tot 12.00 uur een herfstvakantieactiviteit voor kinderen van zes tot twaalf jaar.

Startplaats is het startpunt van het natuurleerpad aan de Peelken 2 in Ysselsteyn. In natuurgebied De Paardekop, iets voorbij Ysselsteyn, ligt een natuurleerpad met mogelijkheden. Vanaf de uitkijktoren is nog een stukje Peel zoals het er vroeger uitzag te zien. Ook zijn bij helder weer verschillende kerktorens van de omliggende dorpen te bewonderen. Op de route zijn ook enkele speeltoestellen opgenomen om op te ravotten. Deelname is gratis.

Aanmelden kan via e-mail jacobs_marleen@hotmail.com.


Regio zet in op vakantieparken en campings

Venray | De regio Noord-Limburg werkt op het gebied van vrijetijdseconomie aan verschillende programma's. Eén daarvan is een vitale verblijfsrecreatie in de regio. Tot eind 2020 blijft de Regio Noord-Limburg zich inzetten voor vakantieparken, campings en groepsaccommodaties.

Het programma vitale verblijfsrecreatie wordt uitgevoerd in de gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Venlo, en Venray. Het afgelopen jaar heeft Frank Verkoijen als vitaliteitsmanager in een pilot namens de provincie Limburg onderzoek gedaan naar de problematiek die op vakantieparken en campings speelt. Sommige parken en campings zijn succesvol en hebben de zaken goed op orde. Andere parken zouden gebaat zijn bij ondersteuning en weer andere parken en campings zitten financieel in zwaar weer. De vitaliteitsmanager geeft advies aan de ondernemer, zodat de parken en campings weer een mooie en financieel gezonde toekomst tegemoet kunnen zien. Die pilot was zo waardevol, dat Regio Noord-Limburg heeft besloten om Frank Verkoijen tot en met 2020 als vitaliteitsmanager in dienst te nemen. De provincie Limburg heeft toegezegd de helft van de kosten voor haar rekening te nemen.


Vroeger… in Ysselsteyn

Ysselsteyn | Als mensen die al heel wat jaartjes in Ysselsteyn rondlopen bij elkaar zitten is dit een uitspraak die nogal eens gebezigd wordt. Als er helemaal niets meer te zeggen is, is er nog altijd; Vroeger.... in Ysselsteyn.

Stichting Historie Ysselsteyn wil met een bijeenkomst alle ruimte geven om nog eens over Vroeger... in Ysselsteyn te vertellen. Aan verschillende tafels kunnen herinneringen worden opgehaald.

Voor de aanwezigen een plezierige bijeenkomst en voor Historie Ysselsteyn wellicht een of meerdere aanknooppunten om vast te leggen of verder uit te zoeken.

Iedereen is welkom op zaterdag 13 oktober om 14.00 uur in de Smelehof in Ysselsteyn.