Afbeelding
Foto:

LEGO-festijn in De Pit Overloon

Overloon | Op zondag 14 oktober wordt in gemeenschapshuis De Pit in Overloon door LEGO-club Dutchbricks een LEGO-event georganiseerd. Dutchbriks is een Limburgse vereniging die ook buiten Limburg leden heeft. In Overloon zijn diverse soorten bouwwerken te zien.

Organisator van het evenement is Barend Wouters, lid van Dutchbriks. Hij kwam twee jaar geleden voor het eerst in aanraking met de club. "In 2016 nam ik deel aan een LEGO-event in Venray waar zij ook bij waren", aldus Wouters. "Het was heerlijk om met gelijkgestemde enthousiastelingen ideeën uit te wisselen. Al snel werd ik lid en nam ook zitting in het bestuur. We zijn steeds op zoek naar nieuwe locaties om te laten zien wat er mogelijk is met het bouwsteentje." Komende zondag is die locatie dus Overloon, waar het publiek van 10.00 uur tot 17.00 uur welkom is om de verschillende soorten opstellingen te aanschouwen.

Daarbij kan aan van alles gedacht worden. "Het gaat van losse modellen tot hele taferelen van steden met spoorbanen, kermis en bewegende objecten. Verder is er een bouwhoek waar met onderdelen van de club gebouwd mag worden. Ook zijn er verkopers van losse onderdelen en van sets. Het evenement heeft jong en oud iets te bieden."

"Evenement heeft jong en oud iets te bieden"

Van jongs af aan is Wouters al gek op LEGO. "Mijn oudere broer had diverse sets, dat vond ik geweldig, dat wilde ik ook. Dus na een Duplo-periode kwamen er al snel LEGO-sets met Sinterklaas en verjaardagen. Als ik een brandweerauto had ging ik daar zelf een kazerne bij bouwen. Zag ik op tv Bob de Bouwer, dan wilde ik dat nabouwen. De meeste kinderen haken rond hun twaalfde wel af, maar ik bleef mijn passie volgen." Op het vwo miste Wouters de creativiteit. Momenteel zit Wouters in het afstudeerjaar van zijn opleiding hbo werktuigbouwkunde. Daar vindt hij die creativiteit wél weer terug.

Het evenement is toegankelijk voor jong en oud. Iedereen in de leeftijd van twee tot honderd jaar kan zich er volgens Wouters amuseren. De entreeprijs bedraagt twee euro.