Monique Janssen:
Monique Janssen: "Als scheidsrechter ben ik best wel onverstoorbaar." Foto: Henk Lammen

"Een prima combinatie"

Corridor-Merselo 9-7 (5-2). Doelpunten Merselo: Aniek van den Heuvel (2x), Ciel van Hoof, Anne Gielens, Geke Nijenhuis, Monique Janssen en Angela Litjens.

Son en Breugel | In de eerste klasse C leden de korfbalsters van Merselo een 9-7 nederlaag tegen koploper Corridor. Na vier duels staat Merselo laatste en heeft nog geen enkel punt behaald. "We hadden eigenlijk bovenaan kunnen staan. Maar het is het verhaal van Merselo, we missen teveel kansen." Speelster Monique Janssen (26) vertrekt geen spier, want ze meent het oprecht. "We zijn ieder duel niet minder dan onze tegenstander."

Door Henk Lammen

Corridor kwam afgelopen zondag uitstekend uit de startblokken en nam meteen een voorsprong van twee treffers. Aanvallend waren de gasten zoekende tegen de hechte defensie van de thuisploeg. Corridor profiteerde dankbaar en had bij rust een voordelige marge van drie treffers: 5-2. Na de rust vocht Merselo zich terug en had lange tijd zicht op een goed resultaat. Het gemis aan kansen brak de ploeg echter ook nu weer op. Aan het einde stond Merselo opnieuw met lege handen. "We hadden zeker de eerste drie duels moeten winnen. Dan hadden we er in ieder geval veel beter voor gestaan, nu staan we onderaan. In vergelijking met voorgaand seizoen treffen we maar enkele bekende tegenstanders, met name Roka en Lottum. Voor het overige gaan we richting Brabant. Ook dat is even wennen."

Janssen begon op 6-jarige leeftijd met korfballen bij Merselo, verkaste noodgedwongen naar Oranje Wit om drie jaar geleden weer terug te keren op het vertrouwde nest. "En daar heb ik geen moment spijt van. Ik speelde in Oranje Wit 3 en dat vond ik toch te vrijblijvend. Eerlijk gezegd stelden de trainingen ook niet veel voor. Nu is het meer prestatiegericht. Twee keer per week trainen, zondags lekker een wedstrijd korfballen. Dat is weer een echte uitdaging."

Monique is pas 26 jaar maar behoort tot de routiniers in een team met veel jonge talenten. Na Angela Litjens en Anke Zegers is ze de oudste van het team. Dit seizoen kwamen Geke Neijenhuis en Anne Gielens over uit de A-junioren. "We hebben een goede mix van jong en oud, maar vooral ook een gezellig team." In haar periode bij Oranje Wit begon ze tevens met het fluiten van korfbalwedstrijden. Op zaterdagen leidt Janssen duels in de hoofdklasse A en eerste klasse A. Als scheidsrechter is ze geen bazig typetje. "Ha, gelukkig niet", lacht ze. "Wat mensen langs de kant en in het veld roepen, hoor ik niet eens. Ik concentreer me heel goed en kan de rest loslaten. Als scheidsrechter ben ik best wel onverstoorbaar."

De wijkverpleegkundige bij Buurtzorg heeft een druk leventje. Die werkzaamheden combineert ze met haar sport. Aan stoppen denkt ze nog lang niet. Korfballen is een wezenlijk onderdeel van haar leven. "Ik hou van het spelletje, ben ook een echte teamplayer. In de sport, maar ook op mijn werk. Voor mij is korfballen en fluiten een mooie afleiding. Een prima combinatie ook. Lekker babbelen, de gezelligheid in de kleedkamer. Dat is minstens zo belangrijk dan het sportieve aspect."