Stan Jacobs van Oostrum troeft zijn directe tegenstander af.
Stan Jacobs van Oostrum troeft zijn directe tegenstander af. Foto: Henk Lammen

Valse start Oostrum (Foto's)

Hegelsom-Oostrum: 2-0 (1-0).
Oostrum: Van Rooij, Verlinden, Jacobs (70. Van Berne), Vergeldt, Custers, Wilmsen, van Mill, Verrijth, Nohlmans, Cornelissen (76. Janssen), Wilschut.

Door Dennis Stiphout

Hegelsom | Het is in ons voetballand tegenwoordig al lang geen uitzondering meer als er een jeugdspeler in de basis van een eerste elftal staat. Zelfs op het hoogste niveau gebeurt het regelmatig dat A-, of zelfs B-junioren(!) hun opwachting maken in het vaandelteam. Vaak maakt een speler een stormachtige ontwikkeling door en krijgt hij zo nu en dan eens een kans in het eerste. Soms is diezelfde speler het niveau zelfs ontgroeid en resulteert dat in een vaste plek in de selectie. Voor keepers ligt dat dikwijls net iets anders. Zij komen in veel gevallen pas aan de beurt als de keepers voor hun geblesseerd zijn of worden na een slechte reeks wedstrijden gewisseld. Wat dat betreft lijken het net trainers: er wordt niet vaak gewisseld, maar als het gebeurt is het meestal voor langere tijd.

Bij SV Oostrum stond afgelopen zondag een A-junior onder de lat. Fer van Rooij maakte in Hegelsom voor de derde keer in competitieverband zijn opwachting in het doel van Oostrum. Van Rooij schoof na een blessure van eerste doelman Ralph Kessels door vanuit de jeugd. Kessels liep die blessure op tijdens de laatste bekerwedstrijd. Sindsdien keept Van Rooij in het eerste. "Het bevalt goed", aldus de jonge doelman. "Het is best wel een groot verschil, het tempo ligt een stuk hoger. De overstap is mij in ieder geval goed bevallen, ik ben goed opgevangen. De trainer heeft me verteld dat als ik gewoon goed blijf presteren, hij geen reden heeft om me te vervangen."

Over zijn eigen prestatie in het duel tegen Hegelsom is de keeper minder tevreden. Hij werkte naar eigen zeggen bij het tweede doelpunt de bal niet goed weg. Zodoende kon Hegelsom-speler Joey Joosten na een eerste poging de bal in de rebound alsnog binnenschieten. Voor rust was de thuisploeg in het open duel al op 1-0 gekomen. Voor de gasten uit Oostrum kregen Wes Wilmsen en Ruben Nohlmans voor rust kansen. Na rust hadden Chris Wilschut en invaller Guus Janssen kunnen scoren, maar bleef de stand onveranderd. Ook Hegelsom kreeg diverse mogelijkheden. Oostrum loopt daarmee tegen de tweede domper op rij op. Vorige week werd er immers ook al verloren van promovendus America.

Volgens trainer Ron Spruit kan zijn ploeg veel beter dan in de afgelopen twee duels. "Ik denk dat wij bij de bovenste vijf plekken kunnen eindigen, maar dan moet er uit een iets ander vaatje getapt worden dan vandaag. Ik heb het idee dat we nu vaak iets te veel willen voetballen, dat komt er niet helemaal uit. Daarin ligt wel onze kracht. Desondanks vond ik dat Hegelsom ons prima bespeelde, daar kwamen we niet onderuit."

Over de A-junior in het doel is Spruit tevreden. "Fer doet het in principe goed, de goals die hij om zijn oren krijgt kun je niet op zijn conto schrijven. Bij de tweede goal bijvoorbeeld maken we zelf de fout met de inspeelpass." De komende twee weken staan er twee thuiswedstrijden op het programma voor Oostrum, tegen GFC'33 en DEV-Arcen: twee teams die de competitie goed zijn begonnen. Waar in de afgelopen weken punten werden verloren tegen middenmoters, krijgt Oostrum de komende tijd kans op revanche tegen de hoogvliegers.

Bekijk het fotoalbum van Henk Lammen