Bram Vievermans was een plaag voor de verdedigers van Deurne.
Bram Vievermans was een plaag voor de verdedigers van Deurne. Foto: Henk Lammen

Venray wint eerste derby (Video)

Venray-Deurne 3-1 (1-0). Doelpuntenmakers Venray: Stan Kersten, Bram Vievermans, Jeroen Vullings.
Venray: Decker, Wismans, van Dijck, Willemse, Brinkman, Egelmeers, Shala, Vievermans, Kleuskens, Kersten en Peeters.

Door Alvaro Langenhuizen

Venray | Afgelopen zondag stond de eerste derby voor SV Venray op het programma. Deurne kwam op bezoek na twee overwinningen en wilde ongetwijfeld ongeslagen blijven. Venray had juist de taak zich te herstellen van de ongelukkige nederlaag vorige week in Heeze.

Venray laat meteen vanaf het begin zien dat de ploeg het initiatief in dit thuisduel wil nemen. In de tweede minuut van de wedstrijd krijgen de rood-witten al de eerste kans van de wedstrijd: Jordy Wismans stoomt aan de rechterkant op richting het strafschopgebied van Deurne en gaat de combinatie met Armend Shala aan. Als hij de bal terug krijgt en schiet, stuit hij echter op de keeper.

Zo is het eerste gevaar geweken voor Deurne, maar niet voor lang. In de achtste minuut is het wél raak voor de thuisploeg.

Stijn Brinkman geeft een lange pass op de vrijstaande linksbuiten Ron Kleuskens. Kleuskens gaat buitenom langs zijn directe tegenstander en geeft een lage voorzet. Deze voorzet wordt niet goed verwerkt door een Deurnese verdediger en zo komt voor de voeten van Stan Kersten terecht. Kersten schiet de bal in de rechterbovenhoek. Door zijn goal staat Venray binnen tien minuten op voorsprong.

Na een halfuur spelen komt dan het eerste gevaar van de bezoekers. Deurne krijgt een vrije trap op dertig meter van het doel. De bal wordt hoog voor het doel gebracht richting aanvoerder Harm van der Steen. Doelman Frank Decker komt uit zijn doel, maar Van der Steen krijgt zijn hoofd eerder tegen de bal. Helaas voor Deurne kopt de verdediger de bal tegen het hoofd van de Venrayse sluitpost. Ook de laatste kans van de eerste helft is voor Deurne. Arne van Geffen schiet de bal vanaf 20 meter uit een vrije trap direct op doel, maar doelman Frank Decker redt en zo is de ruststand 1-0.

"Deurne is een goed voetballende ploeg. Dat ligt ons prima."

Venray begint net als in de eerste helft ook na rust ijzersterk en verdubbelt de voorsprong na twee minuten. Rick Egelmeers geeft een lage diepe steekpass op de diep lopende Bram Vievermans. Vievermans gaat alleen op de doelman van Deurne af en houdt het hoofd koel. Hij schuift de bal laag in de linkerhoek tussen de palen.

Zo lijkt Venray op rozen te zitten. Maar slechts twee minuten na dit doelpunt doen de bezoekers wat terug. Deurne zet een combinatie op aan de linkerkant van het veld. De bal komt bij Jan Kuijpers en hij laat doelman Decker kansloos in de korte hoek. Deurne wordt iets sterker. Maarten Vos krijgt de bal aangespeeld op 25 meter van het doel. Hij besluit direct te schieten maar zijn inzet verdwijnt naast het doel. Vanaf de 58e minuut moet Venray verder met tien man. Verdediger Van Dijck verliest even zijn zelfbeheersing na een fel duel om de bal en slaat zijn tegenstander op zijn been. Scheidsrechter Vereijken geeft direct rood.

De frustraties lopen op bij Venray en zo pakt ook Brinkman nog een gele kaart. Deurne ruikt bloed en brengt de razendsnelle buitenspeler Parfait Luwawa; die laat zich direct zien. Hij komt vanaf de rechterkant naar binnen en besluit te schieten. Luwawa stuit op doelman Decker.

Uiteindelijk valt er nog één doelpunt in dit duel. Die komt in de 94e minuut op naam van invaller Jeroen Vullings. Rick Egelmeers verovert de bal op het middenveld en geeft een lage pass binnendoor op de invaller. Vullings schiet de bal laag langs de keeper en bepaalt zo de eindstand op 3-1. Trainer Koenen toonde zich na afloop tevreden: "Deurne is een goed voetballende ploeg en dat ligt ons prima." Zondag treft Venray opnieuw een ploeg uit de buurt. Dan staat de uitwedstrijd tegen Venlosche Boys op het programma.