Aanvoerster Lisa Verlijsdonk en Lisan Hikspoors (met bal) in duel met twee gasten.
Aanvoerster Lisa Verlijsdonk en Lisan Hikspoors (met bal) in duel met twee gasten. Foto: Henk Lammen

"Er is hard geknokt" (Fotoalbum)

De Peelkorf-Be Quick 14-21 (6-9). Doelpunten De Peelkorf: Lisa Verlijsdonk en Tina Janssen (beiden 3x), Rachèl van Meijel, Marly van Asten en Lieke Thomassen (allen 2x), Linda Verlijsdonk en Loes van Dijck.

Ysselsteyn | In de topklasse van het korfbal verloor De Peelkorf de thuiswedstrijd tegen Be Quick: 14-21. Na twee duels deelt de Ysselsteynse ploeg de laatste plaats met Stormvogels.

Door Henk Lammen

Op sportpark De Vlies namen de Ysselsteynse korfbalsters zondag snel een 2-0 voorsprong door twee treffers van Lisa Verlijsdonk. De gasten schakelden vervolgens een tandje bij en bogen de achterstand met vijf doelpunten op rij om in 2-5. In de slotfase van de eerste helft kwam De Peelkorf door treffers van Marly van Asten (2x), Rachèl van Meijel en Linda Verlijsdonk terug tot 6-7, maar was het slotakkoord voor de gasten: ruststand 6-9. Daarmee was eigenlijk ook het hele duel in een notendop beschreven. De thuisploeg knokte zich verschillende keren terug tot twee of drie treffers verschil. Op die momenten lukte het de Ysselsteynse korfbalsters niet om langszij te komen. Integendeel, de gasten wisten op die cruciale momenten gemakkelijk de korf te vinden. Vooral in de slotfase schoot Be Quick bijna alles raak van afstand en boekte een ietwat geflatteerde zege met te hoge cijfers.

Volgens coach Luuk Messerschmidt had er meer ingezeten. "Je bent nooit tevreden als je verliest, maar als je onze start ziet. We komen snel met twee goals voor en geven vervolgens vijf doelpunten op rij weg. Dan blijf je achter de feiten aanlopen. We komen verschillende keren prima terug, maar konden niet doordrukken. Be Quick was ook zuiverder in het afstandsschot. Dat was hun verdienste. Ik vind wel dat we als team enorm hard geknokt hebben. Veertien treffers is echter in deze competitie gewoon te weinig. We moeten veel meer schieten. Jezelf vrijmaken voor het schot, het geduld bewaren om tot scoren te komen. Eerst moet de organisatie staan. Dat is echt een verbeterpunt. In de eerste wedstrijd ging het op precies dezelfde manier. Kwamen we ook goed terug, maar konden we niet het verschil maken om tot de aansluiting te komen."

De nieuwe trainer-coach is ondanks de twee nederlagen aan het begin van de nieuwe veldcompetitie niet ontevreden. "Het begint te lopen. Er is een andere trainer en enkele nieuwe speelsters, dat moet nog gaan klikken. Dat kan ook niet in enkele weken tijd. Het is heel positief dat de dames door blijven gaan, dat is hun verdienste waarmee we verder kunnen bouwen. We moeten ook eerlijk zijn, Be Quick is niet echt een graadmeter. Die ploeg behoort al jaren tot de beste vier in de topklasse. Als je punten kunt pakken is het mooi meegenomen."

Op zondag 7 oktober speelt De Peelkorf een belangrijk duel in de strijd om handhaving. In Luyksgestel staat de wedstrijd tegen het eveneens nog puntloze Stormvogels op het programma, aanvang 15.00 uur. In een poule van zes degradeert de nummer laatst uit de topklasse. De nummer voorlaatst speelt promotie-degradatiewedstrijden. "We gaan met Stormvogels en Altior strijden om de laatste plaats en dus rechtstreekse degradatie te ontlopen. Het streven is uiteindelijk om vierde te worden en ons zo te handhaven."

Bekijk hier de foto's die Henk Lammen maakte van de korfbalwedstrijd