Diabetes heb je niet alleen!

Venray | Diabetesvereniging Nederland houdt op maandag 15 oktober van 19.30 tot 21.30 uur in De Kemphaan in Venray de themabijeenkomst Diabetes heb je niet alleen!

Partners of familie kunnen en willen vaak ondersteunen bij diabetes. Hoe kunnen zij juist wel of niet helpen? Hoe bespreek je dat met elkaar? Niet betuttelend? Niet te streng? Maar wel zorgvuldig? Tijdens deze avond worden de wensen besproken. Toine van der Linden, cursusleider en ervaringsdeskundige, vertelt er meer over. Na de inleiding gaan de aanwezigen in groepjes met elkaar in gesprek en is er alle ruimte voor het stellen van vragen. Aanmelden kan bij Elly Keijsers via telefoon (0478)512995 of via e-mail elly.keijsers@hetnet.nl.

Cultuurcafé in Venray

Venray | Cultura Venray houdt op donderdag 18 oktober een Cultuurcafé. Omdat het deze dag precies 74 jaar geleden is dat Venray werd bevrijd, staat dit Cultuurcafé in het teken van de bevrijding van Venray.

Tijdens het Cultuurcafé komen organisaties aan het woord die allemaal iets te maken hebben met de herdenking van Venray. Zo laten onder meer herbelevingstocht Veulen, Nederland in Dialoog, Stuurgroep Venray-Weeze (Liberation Route), werkgroep 75 jaar bevrijding Venray en Hay Linders van Expo 40/45 zien waar ze mee bezig zijn. Ook staat er een voordracht van het dagboek van P. Clephas op het programma. De avond wordt afgesloten met een netwerkborrel.

De avond vindt op meerdere locaties plaats. Na het samenkomen in Schouwburg Venray wordt er naar het Mgr. Goumansplein gelopen, want daar vindt een gedeelte van het programma plaats. Hierna wordt het tweede gedeelte van het programma in de schouwburg voortgezet. Het Cultuurcafé is gratis toegankelijk. Vanaf 19.00 uur is iedereen van harte welkom waarna het programma om 19.30 uur begint.

Tuinadviesdagen

Appeltern | Hoveniersbedrijf 't Hofke uit Overloon houdt in het weekeinde van 13 en 14 oktober bij De Tuinen van Appeltern Tuinadviesdagen.

Het herfstseizoen is bij uitstek geschikt om een tuin aan te leggen of te renoveren. De bestrating kan worden gelegd, maar ook het gazon en de beplanting kunnen vernieuwd of aangepast worden. Het is wel belangrijk dat daarbij de juiste keuzes worden gemaakt en er rekening wordt gehouden met een aantal zaken; zoals juiste verhoudingen tussen bestrating en beplanting. Om fouten te voorkomen, helpen de ontwerpers graag een handje. De ontwerpers zijn aangesloten bij de Dutch Quality Gardens hoveniers. Zij hebben niet alleen ervaring, maar hebben in de loop der jaren laten zien ook over de nodige creatieve gaven te beschikken. Vanuit deze regio is Hoveniersbedrijf 't Hofke uit Overloon aanwezig om tuinstarters en mensen die hun tuin willen veranderen, te helpen. Iedereen kan met zijn wensen aanschuiven bij een van de ontwerpers. Aan de hand van foto's en tekeningen wordt de tuin besproken en worden al schetsend de eerste tuinideeën op papier gezet. Wie in aanmerking wil komen voor een gratis schetsadvies van een van de Dutch Quality Gardens ontwerpers, kan zich inschrijven via www.appeltern.nl. In De Tuinen van Appeltern zijn veel tuinideeën in de praktijk te zien en beleven. In het park zijn meer dan tweehonderd tuinen aangelegd met steeds de nieuwste ideeën, trends, planten en materialen.