Kimberley staat in de finale van Miss Grand International.
Kimberley staat in de finale van Miss Grand International. Foto: Johnny ten Have

Droom komt uit (Video)

Ysselsteyn | Kimberley Xhofleer uit Ysselsteyn staat donderdag 25 oktober in de grote finale van Miss Grand International 2018 in Myanmar, een van de meest prestigieuze missverkiezingen ter wereld. De 24-jarige schone wil nog een keer vlammen op een groot podium. "Ik heb er drie jaar keihard voor gewerkt."

Door Henk Lammen

In het dagelijkse leven is Kimberley Xhofleer business manager bij MCA Engineering Nederland. Ze woont en werkt in Eindhoven. Ysselsteyn blijft echter haar thuisbasis. Aan het begin van de week is Kimberley in haar ouderlijk huis haar koffers aan het pakken. Ze treft de laatste voorbereidingen voor haar reis naar Myanmar. Donderdag (vandaag) vliegt ze vanaf Schiphol naar het land in Zuidoost-Azië. In Myanmar wacht haar drie weken lang een intensief programma met onder andere een bikiniwedstrijd, swimsuitcompetitie, interviews en een preliminary (een soort van voorverkiezing). Aan het einde van dit traject de bekroning, de finale in The ONE Entertainment Park in Yangon. In totaal 84 deelnemers uit alle continenten strijden om het felbegeerde kroontje.

Kimberly zet zich ook in voor kindsoldaten

Voor de voormalige Miss Beauty of The Netherlands is deelname al een bekroning. Eerder dit jaar werd zij uitverkozen tot Miss Grand Netherlands. Daar was ze al enorm trots op. "Deze verkiezing behoort tot de top drie van meest prestigieuze missverkiezingen, maakt deel uit van de grand slam. Het is altijd een droom en mijn doel geweest om in zo'n finale te mogen staan. Daar heb ik hard voor gewerkt. Ik ben een perfectionist als het gaat om mijn doelen te bereiken. Je moet er ook enorm veel voor laten. Op je figuur letten, veel trainen in de sportschool met de hulp van een personal trainer, letten op het drinken van alcohol. Uitkijken met wat je post op social media. Je hebt per slot van rekening wel een voorbeeldfunctie." Na de opening op de finaleavond valt het grootste deel van de missen af. Kimberley hoopt in ieder geval bij de beste 20 te komen die zich op 25 oktober mogen presenteren aan het grote publiek. In de mooiste jurken van couturier Bjorn Kersten uit Venray. "Hij heeft werkelijk twee prachtige jurken ontworpen. Ik heb enorm veel steun van het hele team dat me in de aanloop naar de finale ondersteunt." Over haar kansen kan ze niet veel zeggen. "Het blijft een verkiezing hè. Op de foto's zien alle deelneemsters er supermooi uit. Maar het gaat er natuurlijk ook om hoe je in het echt bent." Tijdens de climax is haar familie ook in Myanmar. Een supertrotse vader en moeder, zusje Linsey en haar opa en oma zullen haar moreel ondersteunen. "Ja, ze gaan lekker 'The Netherlands' roepen. En met vlaggetjes zwaaien. Ik vind het enorm leuk dat zij erbij zijn. Dat is een enorme steun voor me", lacht ze trots. En als de schijnwerpers uit zijn? Haar laatste deelname aan een missverkiezing? "Je weet maar nooit. Dan is de poppenkast in ieder geval weer voorbij en heb ik rust. Dan kan ik weer lekker Kimberley zijn." De finale van Miss Grand International is op 25 oktober (15.00 uur Nederlandse tijd) overigens te volgen via een livestream op Youtube. Foto's Johnny ten Have.

Afbeelding