Concert in Heide

Heide | Op zondag 14 oktober vanaf 15.00 uur is het genieten geblazen in De Schól in Heide met Eddy Cornelissen en zijn muzikale vrienden.

Het wordt weer tijd om de knusheid van de plaatselijke 'huiskamer' op te zoeken. Cor & Co prijzen zich dat het gelukt is om voor dit concert dorpsgenoot Eddy Cornelissen op het podium te hebben. Cornelissen neemt zijn makkers van JOHN@WIM.TL mee. Ze zingen hun liedjes in het dialect. Het zijn muzikale verhalen met een lach en een traan. JOHN@WIM.TL bestaat uit John Franssen (gitaar en zang), Eddy Cornelissen (zang, gitaar en trompet), Wim Lemmens (drums en zang), Theo Verhappen (basgitaar) en Leon Houwen (toetsen en accordeon).

Hobbybeurs

Venray | Op zaterdag 20 oktober vanaf 10.00 uur wordt er een hobbybeurs gehouden in sporthal De Wetteling aan de Zuidlaan 2 in Venray.

Op de beurs is voor ieder wat wils te vinden, zoals kralen en wol. Wie een kraam wil huren, kan contact opnemen via telefoon 06-21205360.

Gratis training Match

Venray | Match in Venray houdt op dinsdag 9 oktober van 19.00 tot 20.30 uur de gratis workshop Samenwerken: Teamlid zijn; De kracht van het team is elk lid.

In een voetbalteam zitten keepers, verdedigers, aanvallers en middenvelders. Allemaal zijn ze even belangrijk en elk teamlid heeft bepaalde voor het team onmisbare eigenschappen. Het zit dat in een ander team, bijvoorbeeld bij een vrijwilligersorganisatie? De workshop gaat over samenwerken. Ben je een plant, een groepswerker of een vormer? Wat is jouw favoriete rol? Ben je een goede luisteraar of kun je goed informatie doorgeven? Deze vragen worden in de training beantwoord.

Honderd woningen opgeleverd

Venray | In de gemeente Venray zijn in 2017 in totaal 100 woningen opgeleverd. Dat blijkt uit de Woonmonitor 2017. Van die woningen werden er 71 in de kern van Venray gebouwd. De andere huizen werden opgeleverd in buitengebieden en kerkdorpen.

In de dorpen Ysselsteyn en Oostrum werden zes woningen opgeleverd, in Heide vijf en in Wanssum vier. De Venrayse wijk Brabander was met 63 woningen verantwoordelijk voor het gros van de nieuwbouw. Wethouder Martijn van der Putten ziet een belangrijke ontwikkeling. "Veel woningen zijn levensloopbestendig. Daarnaast verwachten we in de toekomst veel één- of tweepersoonshuishoudens en daar moeten we op inspelen. Voor mooie nieuwbouwinitiatieven staan we open als gemeente. We staan niet direct negatief tegenover een nieuwbouwplan."

De Zorggroep leverde ook de dertig zorgstudio's in de Rooyhof (Beukenrode) op. Daarnaast merkt de gemeente dat er een groeiende vraag is naar huurwoningen. Het gaat dan niet alleen om sociale huurwoningen maar er is ook vraag in de middenklasse. Via projecten worden er de komende jaren al tientallen nieuwe huurwoningen opgeleverd. Desondanks gaat de gemeente in gesprek met Wonen Limburg. Er wordt gezocht naar nieuwe locaties voor huurwoningen. "Wonen Limburg heeft geen eigen gronden meer vrij, dus we moeten verder kijken." Er wordt inmiddels ook met 25 agrariërs gesproken om hun bedrijf mogelijk te verplaatsen. Ook worden boeren gefaciliteerd om te stoppen.