Hockeyers blijven ongeslagen

HOCO-Venray 4-5 (1-2). Doelpunten Venray: John Jongeneel (4x) en Martijn Vennekens.

Oisterwijk | In de 3e klasse wonnen de hockeyers van Venray nipt van HOCO. In Oisterwijk werd het 4-5 voor de gasten. Uitblinker was John Jongeneel met vier treffers. Na een vroege 0-1 achterstand kwam Venray op voorsprong door treffers van Martijn Vennekens en John Jongeneel. De eerste kwam op naam van Vennekens, waarna Jongeneel na eerst een mislukte tip-inn de bal in een leeg doel kon schuiven. De 1-2 was tevens de ruststand. Na de pauze kwamen de gasten tegen de verhoudingen in via een snoeiharde strafbal op gelijke hoogte. Venray herpakte zich en uit een rijtje strafcorners was Jongeneel opnieuw twee keer trefzeker. De thuisploeg toonde vervolgens veerkracht en kwam binnen zeven minuten opnieuw op gelijke hoogte: 4-4. Met nog acht minuten op de klok zette Venray alles op alles om toch nog drie punten mee naar huis te nemen. Via een paar mooie aanvallen wisten de gasten nog een aantal goede kansen te creëren. Drie minuten voor tijd werd Venray beloond met een vijfde en winnende treffer. Via Roy de Rijk kwam de bal bij John Jongeneel die voor het lege doel de bal binnen kon tikken. Zijn vierde treffer van de dag leverde Venray de winst op 4-5. Met deze uitslag blijft Venray ongeslagen en staat het na vier speelrondes bovenaan met de maximale score van twaalf punten. Op zondag 7 oktober wacht de topper op eigen terrein tegen nummer twee Boxmeer. Ook de gasten pakten twaalf punten uit vier duels.

De topper op sportpark De Wieën in Venray begint om 14.45 uur.

Venray verliest in laatste seconden

Heesch-Venray 6-5 (4-1). Doelpunten Venray: Lotte Logtens en Lon van Alst (beiden 2x) en Stella Wientjens.

Heesch | In de vierde klasse verloren de hockeysters van Venray met 6-5 van Heesch. In de slotseconden scoorde de thuisploeg de winnende treffer en liet de gasten met lege handen achter. In de eerste helft werd Venray overdonderd door de thuisploeg. De gasten waren hockeyend de betere ploeg, maar Heesch de meest effectieve. Bijna iedere kans was raak en Heesch liep uit naar een 4-0 voorsprong. Pas in de slotfase kon Venray iets terugdoen. Lotte Logtens was trefzeker uit een strafcorner en bepaalde de ruststand op 4-1. Na de rust kwam Venray uitstekend terug. Lon van Alst bekroonde een fraaie actie met een tweede treffer (4-2), waarna Stella Wientjens met een prachtige backhand de gasten weer helemaal terugbrachten: 4-3. Venray was gretig om de achterstand goed te maken, ging gehaast spelen en maakte onnodige fouten. Heesch maakte hier gebruik van door de 5-3 aan te laten tekenen. Vervolgens was het opnieuw Lon van Alst die de 5-4 scoorde, waarna Lotte Logtens met haar tweede treffer uit een strafcorner de partijen op gelijke hoogte bracht. Het venijn zat in de staart. In de laatste seconden wist Heesch weer door te breken en een strafcorner te forceren en benutten: 6-5. Meteen na die treffer blies de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluitje en stonden de verbeten vechtende Venrayse hockeysters met lege handen. Op zondag 7 oktober speelt Venray thuis tegen Berlicum, aanvang 12.45 uur.