Eerste thuiszege Jumpers'76

Jumpers'76-Almonte 2: 68-45 (27-30). Topscorers Jumpers'76: Peter Hoeijmakers (19 punten), Dirk Laurense (16), Jorik Wulterkens en Maarten Steffers (beiden 6).

Venray | In de tweede klasse A boekten de basketballers van Jumpers'76 hun eerste thuiszege. In sporthal De Wetteling werd het 68-45 tegen Almonte 2. Opvallende naam bij Jumpers was die van Peter Hoeijmakers die zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde. Met 19 punten drukte hij meteen een stempel op de wedstrijd. De thuisploeg begon slecht aan de wedstrijd en had het vizier totaal niet op scherp staan. Na een paar minuten keek de thuisploeg al tegen een achterstand aan en was het Maarten Steffers die met twee scores zorgde dat deze achterstand minimaal bleef. Een time-out, waarin Jumpers het vizier weer op scherp moest krijgen, kreeg het tegengestelde effect. Het waren de mannen uit Eindhoven die de voorsprong uitbreidden tot acht punten: 11-19. Het tweede kwart begon Jumpers, met een teruggekeerde Peter Hoeijmakers, beter aan de wedstrijd en de achterstand werd teruggebracht naar twee punten. Vervolgens was het Almonte dat met onder andere twee driepunters weer de leiding nam. De laatste paar minuten kreeg Jumpers de overhand en bracht de achterstand weer terug tot drie punten. Ruststand: 27-30. Na rust was het Jumpers dat de wedstrijd na zich toe trok. Mede door twee scores van Steffan Claessens en één driepunter van Claudio Mendes nam Jumpers'76 een voorsprong van elf punten. Almonte kwam nog één keer terug maar dit kwart werd duidelijk gewonnen door Jumpers: 49-37. In het laatste kwart kwam de zege van Jumpers niet meer in gevaar. In dit kwart waren het Denny Janssen en Ralf Claessens die hun naam ook op het scoringsformulier gingen zetten. Peter Hoeijmakers liet met acht punten in dit kwart zien weer helemaal terug te zijn. Op zaterdag 6 oktober speelt Jumpers'76 opnieuw thuis. Om 13.30 uur is Achilles'71 de tegenstander in sporthal De Wetteling.

Red Stars

Venray | In de derde divisie H maakte Red Stars 2 korte metten met SVE. Met een 9-1 nederlaag aan de broek werden de gasten teruggestuurd naar Utrecht.

In de hoogste jeugdklasse van Nederland kwam jongens 1 eindelijk op stoom en tegen Barendrecht 1 werd het 9-1. Jongens 2 speelde tegen 't Belke uit Belfeld zich naar een goede 5-5 eindstand.

Komende zondag spelen zestien jeugdleden in Geleen de plaatsingsronde voor de NJM 2018-2019 voor een plaats in de kwartfinale in Almere.