Winterwandeling

Merselo | Wandelsportvereniging De Natuurvrienden uit Merselo houdt op zondag 21 oktober de eerste wandeling uit de winterserie. Er kan gekozen worden uit de afstanden; 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer. Start en finish bij café Den Tommes aan het Grootdorp 40 in Merselo.

De starttijden: 5 en 10 kilometer van 8.00 tot 14.00 uur, 15 en 20 kilometer van 8.00 tot 12.00 uur, 30 kilometer van 8.00 tot 9.30 uur.

Vanuit het startlokaal loopt de tocht via enkele buurtschappen van Merselo naar onder meer natuurgebied De Kuulen in Vredepeel.

De wandelroutes komen geregeld door loof- en naaldbossen, buurtschappen en plekjes waar je als wandelaar volop kan genieten. Afhankelijk van de te lopen afstand loopt de tocht door onder meer het gebied Siberië, waar een boerderijrust is ingericht.

Vanaf deze rustpost loopt de tocht richting De Duivenbos in Overloon.

De tweede rustplaats is bij een woonhuis aan de rondweg in Overloon. Vanaf deze rustplaats voert de tocht naar de Helderse Duinen.

Via verkeersluwe wegen en bospaden loopt de tocht naar de derde rustplaats de bekende pipowagen. Hier komen alle afstanden bijeen, behalve de 5 kilometerafstand. Vanaf hier gaat de tocht terug naar de finish. Op alle rustplaatsen zijn dranken, soep en broodjes te koop.

De routes zijn ook geschikt voor nordic walking. Het inschrijfbureau sluit om 17.00 uur.