'Er ontstaan meer wijken met Polen'

VENRAY | Een bijkomend probleem van naarstig naar huisvesting op zoek zijnde arbeidsmigranten, is dat ze steeds vaker hun heil zoeken in Venrayse wijken. Petra van Duijnhoven van wijkplatform Brukske en CDA-raadslid gaf maandag tijdens de dorpen- en wijkenbijeenkomst met het gemeentebestuur aan dat er langzaam maar zeker wijkjes ontstaan met arbeidsmigranten.

"Die woningen gaan zo verloren", volgens Van Duijnhoven. Dezelfde geluiden waren maandag breed te horen. Daarom is het belangrijk dat er huisvestingslocaties moeten gaan komen, gaf wethouder Loonen nog maar eens aan. Hij gaf de dorpsraden het advies hierover in eerste instantie met ambtenaren contact op te nemen. Ook viel er te beluisteren dat 'makelaars het drukker krijgen met Polen die in Nederland willen blijven.' 'Ze kapen steeds meer woningen weg. Op dat moment duikt er een nieuw probleem op. Hoe krijgen we ze dan mee in het sociale leven van de dorpen?' Loonen: "Geef ze een een warm bad, verwelkom ze."
Vertegenwoordigers van de dorpen zagen ook andere kansen: "Krijgen we door het Polen-aanbod ook meer woningen in de dorpen?" Daar kwam geen antwoord op.