College kijkt uit
naar onderzoek

VENRAY | Een speciale werkgroep vanuit de dorpsraden gaat de behoefte naar woningen onderzoeken in de dorpen. Het gemeentebestuur omarmt het initiatief en wil te zijner tijd graag op de hoogte worden gebracht van de resultaten. "We gaan daar serieus naar kijken", beloofde wethouder Martijn van der Putten tijdens de dorps- en wijkradenbijeenkomst in 't Stekske in Landweert.

Door Henk Baltussen

Jan Nelissen, voorzitter van het Dorpsradenoverleg Venray (DRO), stelde dat het verenigingsleven door te weinig huizenbouw in de dorpen onder druk staat. "Terwijl ze bij SV Venray het aantal nieuwe leden niet meer aan kunnen." Zijn vraag aan het gemeentebestuur was kort en simpel: "Kan er in de dorpen worden gebouwd?"
"Behalve in Smakt zijn er in alle Venrayse dorpen bouwmogelijkheden", gaf Van der Putten aan. "We sturen meer aan op kwaliteit dan op kwantiteit. Dat betekent meer starters- en seniorenwoningen en huizen voor eenpersoonshuishoudens. Op de vraag of de gemeente Venray woningcoöperatie Wonen Limburg niet meer kan sturen met het bouwen van huurwoningen in de dorpen, was Van der Putten duidelijk. "Daar is Wonen Limburg zeer terughoudend in. Pas als er een aantoonbare vraag uit de dorpen komt, is het goed dat gesprek met Wonen Limburg aan te gaan." De opmerking dat Wonen Limburg te veel huurwoningen in de verkoop zou doen, wilde Van der Putten niet bevestigen. En als het gaat om arbeidsmigranten die in Nederland willen blijven wonen: "Polen zijn juist genegen in de dorpen te wonen. Misschien dat de dorpen dat ook eens op kunnen pakken."