GFC'33 maatje te groot voor BVV'27

BVV'27-GFC'33 1-4 (1-2). Doelpunt BVV: Egzon Grguri.

Blitterswijck | BVV'27 beleeft tot nu toe een pittige vuurdoop in de vierde klasse. GFC'33 was in de eerste thuiswedstrijd van de ploeg uit Blitterswijck duidelijk te sterk: 1-4. Na een kwartier kwamen de gasten op voorsprong, toen Thei Breukers een voorzet vanaf rechts binnentikte: 0-1. Jannes Gooren miste na ruim een half uur een goede kans op de gelijkmaker. Die kwam er even later wel. Na een bekeken bal van Jimmy Lucassen was het Egzon Grguri die de gelijkmaker voor zijn rekening nam: 1-1. Dat leek de ruststand te worden, ware het niet dat Sebastiaan Theelen daar anders over dacht. Hij zorgde ervoor dat de Grubbenvorstenaren alsnog met een voorsprong de kleedkamers opzochten. Na rust maakte GFC, dat het duel met tien man eindigde, er nog twee. BVV gaat volgende week in Venlo op bezoek bij VVV'03 proberen de eerste zege van het nieuwe seizoen binnen te halen.

Verrassend verlies Oostrum

Oostrum-America 1-2 (0-1). Doelpunt Oostrum: Angelo van Mil.

Oostrum | SV Oostrum heeft afgelopen zondag een verrassende nederlaag geleden tegen promovendus America. De ploeg van trainer Ron Spruit, die vorig jaar nog als tweede eindigde in de vierde klasse, kwam vlak voor rust op achterstand. Roy Theeuwen zorgde voor de openingstreffer: 0-1.

De treffer was dubieus, omdat er geduwd werd. Net nĂ¡ rust ging het opnieuw mis voor Oostrum. Koen Houben verdubbelde met een prachtige goal de voorsprong voor America. Daarna kreeg de thuisploeg enkele kansen, maar dat was te weinig om ook maar enig moment aanspraak te maken op de overwinning.

Tot overmaat van ramp stuurde de scheidsrechter Oostrum-speler Marwin Hermans nog van het veld af. In de slotminuut kreeg Oostrum nog wel een penalty, die werd benut door Angelo van Mil. Dat doelpunt kwam te laat om nog een resultaat te behalen.

Trainer Ron Spruit: "Het was een matige wedstrijd, we kregen geen vat op de twee sterke en snelle spitsen en we kwamen er voetballend niet doorheen. America stond goed. De momenten van de tegengoals waren ongelukkig."

Oostrum startte het seizoen prima met een overwinning op SVEB. Komende zondag gaat het team op bezoek in Hegelsom.