Afbeelding
Foto:

Van de Ven Schoenmode stopt

Venray | Op 31 december van dit jaar gaan Guus en Rienke van de Ven stoppen met hun schoenmodewinkel aan het Schouwburgplein. "Geen gemakkelijke beslissing, maar we hebben hier uiteindelijk toch voor gekozen", laat Guus van de Ven weten.

Van de Ven is inmiddels 73 jaar en zit zelf al 57 jaar in het schoenenvak. "Een paar jaar geleden hebben we nog ons 40-jarig bedrijfsjubileum gevierd", legt Guus uit. "Het is toch een beetje ons kindje."

De keuze was niet gemakkelijk. "We hebben een goedlopend bedrijf", vertelt Rienke. "Daar hebben we heel veel jaren heel veel tijd en energie in gestoken. Dan kom je regelmatig op een punt waarbij je nog eens naar de toekomst kijkt."

Guus en Rienke hebben daar de afgelopen maanden veel over nagedacht. "Soms wel slapeloze nachten", aldus Guus. "We hebben een mooie winkel, een mooie en grote klantenkring en om dat los te laten is geen besluit van vandaar op morgen. Wat meegespeeld heeft is dat we geen bedrijfsopvolger hebben. Ook het gegeven dat we er niet jonger op worden en we nog volop andere dingen telt mee. Dat allemaal bij elkaar heeft uiteindelijk de doorslag gegeven." Voor het vaste klanten vinden Guus en Rienke het heel jammer. "We hebben altijd voor hen klaargestaan maar vanaf volgend jaar gaan we toch meer aan ons eigen denken." Vrijdag start de opheffingsuitverkoop bij Van de Ven Schoenmode met mooie kortingen op alle schoenen, ook op de nieuwe collectie.


Ondergronds gezwam

Overloon | Marc Siepmans verzorgt op zaterdag 13 oktober van 10.00 tot 16.30 uur een workshop over het bodemleven met als titel Ondergronds gezwam In 't Holt aan de Holthesedijk 8 in Overloon.

De workshop gaat over het werk dat schimmels, bacteriën, protozoa, muizen, mollen, insecten, wormen, larven en al die andere beestjes doen. En over successie, fotosynthese, het klimaat, water, enzymen, stikstof, fosfaat en alle andere voedingsstoffen, maar vooral over vertrouwen op complexiteit. Voor vragen en aanmeldingen kan contact opgenomen worden met Hélène Heijs-van der Vlist via e-mail intholtoverloon@outlook.com of telefoon 06-81035777. Meer informatie op www.intholtoverloon.nl.