Afbeelding
Foto: R.ten Brucke

DA: specialist in zelfzorg

Overloon | Drogisterij DA aan de Irenestraat 5A in Overloon blijft zich ontwikkelen. Een van de belangrijkste pijlers is toch wel de service en deskundigheid op het gebied van de zelfzorg. Alle medewerkers van de drogisterij hebben een vakopleiding gevolgd tot drogist. "We zijn allemaal opgeleid en we moeten jaarlijks bijgeschoold worden om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen", vertelt onderneemster Alice van Gaal.

Als drogisterij vormt de DA Overloon een belangrijke partner bij de zelfzorg. Basis voor goede zelfzorgadvisering vormen de Drogisten Zelfzorgstandaarden. Deze vormen het uitgangspunt voor advisering over de belangrijkste aandoeningen waarmee klanten naar de drogisterij komen. Het gaat vooral om aandoeningen en gezondheidsklachten die met zelfzorgmiddelen goed te behandelen zijn. "Wij adviseren klanten het juiste product aan en wijzen op eventuele gevaren van combinaties met andere medicijnen. En we wijzen op de risico's voor bepaalde leeftijdscategorieën, zwangerschap, en ziektes. Indien nodig verwijzen wij mensen door naar de huisarts." Toch is de DA veel breder georiënteerd. Het filiaal heeft naast alles wat je kunt vinden in de reguliere parfumerie en drogisterij ook diverse accessoires om bijvoorbeeld de woonkamer bij mensen thuis aan te kleden. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan kaarsjes, lichtjes, vaasjes en andere sierproducten. We verkopen ook tassen, sjaals, bijou en speelgoed. "Bij ons kun je altijd terecht voor een cadeautje. Het is belangrijk om je te onderscheiden."

De DA Overloon onderscheidt zich voornamelijk als erkend specialist op het gebied van zelfzorg. De drogisterij heeft een keurmerk en stelt alles in werking om dat keurmerk te behouden. "Iedere medewerker zit wel één keer per week achter de computer om via internet een les te volgen. Zo blijven we up-to-date."

Ook heeft de zaak veel klanten uit Venray en Boxmeer. "Het is fijn dat je bij ons voor de deur kunt parkeren. Veel klanten maken een rondje Overloon. Ze bezoeken dan bijvoorbeeld de kapper, de slager, de bakker en natuurlijk de DA." (foto: Rikus ten Brücke)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding