Afbeelding
Foto:

Auto's botsen op kruising Heide

Heide | Op de kruising Heidseschoolweg-Groeneweg in Heide zijn maandagmiddag twee personenauto's door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing geraakt.

Het ongeluk gebeurde rond het middaguur. Bij het ongeval waren een 18-jarige man uit Venray en een 57-jarige vrouw uit Merselo betrokken. De automobilist uit Venray kwam vanaf de Groeneweg vanuit Ysselsteyn, de vrouw uit Merselo reed vanaf de Ysselsteynseweg over de Heidseschoolweg. Het ene voertuig raakte de flank van het andere voertuig.

Beide voertuigen zijn getakeld. De ambulance kwam ter plaatse en beide bestuurders werden nagekeken; niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

Foto: SK-Media.


Opstand in museum

Venray | Oktober is de maand van Geschiedenis. Dat heeft u elders in Peel en Maas kunnen lezen.

Het Venrays Museum volgt het landelijke thema 'Opstand' en wil aandacht vragen voor bekende vrouwen in Nederland die in opstand kwamen, vooral tegen de gevestigde orde. In Venray vind je hun terug in de straatnamen in Antoniusveld. De bewoners van die straten hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen om kennis te komen maken met die specifieke vrouw. Het Venrays Museum ligt hun leven toe en plaatst die in de tijdlijn van de hedendaagse geschiedenis. Iedereen is welkom om deze bescheiden expositie te komen kijken in het auditorium van het Venrays Museum. Dagelijks geopend van 13.30 – 17.00 uur. Deze expositie is gratis. De expositie van Leo Wijnhoven is te bezoeken tegen de normale entreeprijs.

Foto: Wilhelmina Drucker.

Afbeelding