Commissielid Linda Blaauw bij de Oostsingel in Venray. Ze is klaar voor haar vuurdoop.
Commissielid Linda Blaauw bij de Oostsingel in Venray. Ze is klaar voor haar vuurdoop. Foto: Henk Lammen

Klaar voor jubileumeditie

Venray | Het Schouwburgplein in het centrum van Venray is komende zondag het decor voor de start en finish van de vijfde editie van de Singelloop. Op het plein zijn tal van activiteiten georganiseerd door de commissie Sfeer. Commissielid Linda Blaauw kan niet wachten tot zondag: "Het mag van mij nu wel beginnen. We zijn er klaar voor."

Door Willem Menting

Ook dit jaar is er weel volop gedacht aan de jeugdige deelnemers. Zo reiken YouTube-sterren Dylan Haegens en Marit Brugman de prijzen uit bij de bambinoloop, X-loop en kidsrun. Bij de junioren deelt de Rabobank de prijzen uit en bij de volwassen neemt Beau Nelissen van de tv-serie Utopia de prijsuitreiking voor haar rekening. "Het is natuurlijk een jubileumeditie dus we hebben ons best gedaan om er een mooi spektakel van de maken", zegt Blaauw.

Vorig jaar keek Blaauw al mee over de schouders van de sfeercommissie. Op de dag zelf rende ze echter tien kilometer als deelnemer. "Ik ben benieuw naar de andere kant van de Singelloop. Ik weet hoe het is om mee te lopen, maar hoe het is om de hele dag op het Schouwburgplein te staan, weet ik natuurlijk niet. Het is best spannend. Dat ik nu niet mee kan lopen, vind ik niet erg. Dan loop ik toch mee met de Venloop", vertelt Blaauw met een knipoog.

De commissie Sfeer bestaat verder uit Ron Cup en Jill Swinkels. "Ron benaderde mij twee jaar geleden voor de commissie Sfeer. Ik heb zijn verzoek serieus genomen en nagedacht of het bij mij past. Ik was vrij snel positief. Hardlopen is mijn hobby en daardoor ligt deze functie mij wel. Als ik niks met hardlopen zou hebben, zou ik denk ik niet in de Singelloop stappen. Ik ben van mening dat je binding met het evenement moet hebben, anders is het geen geslaagde match." Op het Schouwburgplein staat zondag onder meer een grote tombola voor de loterij. "Alle kinderen doen mee met deze loterij. Het startnummer is hun lotnummer. De deelnemers kunnen leuke prijzen winnen. Wat ze kunnen winnen is een verrassing. Dus daar kan ik nog niet veel over zeggen."

De presentatie van de Singelloop is dit jaar in handen van Paul Rutten en Leon Aarts. Tussentijds heeft de sfeercommissie gezorgd voor vertier. "Er staat een groot springkussen voor de kinderen, we hebben een waterwand waar mensen hun flesjes kunnen vullen en er is muziek en dans. Het is een gezellige dag voor jong en oud. Ik roep dan ook iedereen op om naar het Schouwburgplein te komen om een feestje te bouwen." Voor de kinderen zit er nog meer in het vat. Er worden namelijk glittertatoeages gezet en er is een speciale warming-up. "WOWballonnen zorgt voor een deel voor de aankleding. De grootte van de festiviteiten is perfect zo. Het moet knus en gezellig blijven."

Blaauw hoopt op een geslaagde vijfde editie: "De dag is voor mij geslaagd als het gezellig druk is geweest op het Schouwburgplein en als iedereen met een glimlach op het gezicht naar huis gaat." Mocht het weer slecht worden dan zet de organisatie grote parasols neer. Op die manier staat alsnog iedereen droog. Meer informatie over de Singelloop op www.venraysesingelloop.nl. Inschrijven is op de dag zelf ook nog mogelijk.


Modekaravaan trekt door centrum (Video)

Venray | Twee keer per jaar wordt in Venray de Fashiontour georganiseerd. In maart en september laten de modewinkels zien wat de nieuwe collectie voor de aankomende periode is.