Nieuwe zeges volleyballers

SOMAS/Activia-ActiveRooy 1-3. Setstanden: 19-25, 25-23, 22-25 en 17-25

Sint Anthonis | In de derde klasse H wonnen de volleyballers van ActiveRooy ook hun tweede competitiewedstrijd. In Sint Anthonis werd het tegen SOMAS/Activia 1-3 voor de Venrayse ploeg. De Venraynaren begonnen scherp aan de wedstrijd. Er werd degelijk aangevallen en er werd hard gewerkt in de verdediging. Nestor Henk Lomme was deze zaterdag onnavolgbaar in zijn verdedigende duikacties. Het zette de toon voor de rest van de wedstrijd. Na een snelle voorsprong wist ActiveRooy de eerste set probleemloos binnen te hengelen met 19-25. Het beduidend jeugdigere Activia bleek echter veerkrachtig. De thuisploeg knokte zich sterk terug in de tweede set. Met lastige services en brutaal aanvalswerk verrasten de jongens het in euforie verkerende ActiveRooy. In de hete hal vergaloppeerde ActiveRooy zich door onvoldoende geconcentreerd spel. In een voor het publiek overigens zeer aantrekkelijk setje volleybal pakte Activia de winst met het kleinst mogelijke verschil: 25-23. Door geconcentreerd spel en minder persoonlijke fouten wisten de gasten de derde set met 22-25 in hun voordeel te beslechten. Het verzet van de jonge thuisploeg was gebroken, waarna de vierde set met 17-25 relatief eenvoudig verzilverd kon worden.

De volleyballers van ActiveRooy kwamen dinsdagavond in actie voor het derde competitieduel van dit seizoen. Tegenstander in Venray was Saturnus 4. Ook de bezoekers werden aan de zegekar gebonden: 4-0 (25-11, 25-17, 25-10 en 25-18). Het eerste mannenteam van ActiveRooy speelt de thuiswedstrijden dit seizoen op dinsdagavond.

Tegenstander Saturnus had voor dinsdagavond nog geen enkel duel gespeeld. Hoe de tegenstand zou zijn was voorafgaand aan het duel dan ook niet in te schatten voor de thuisploeg. Het team werd op scherp gezet en dat was vanaf het eerste punt duidelijk te zien. De krachtsverschillen waren direct duidelijk. De gasten uit Uden waren niet in staat om het de Venraynaren moeielijk te maken. Dat stelde de Venrayse hoofdmacht in staat om door te wisselen. Alle spelers kwamen hierdoor aan voldoende speeltijd toe.

Behoudens een paar mooie aanvallen aan Udense zijde was het vooral ActiveRooy dat de wedstrijd dicteerde. Op alle posities scoorden de aanvallers hun punten. Verdedigend was het minder scherp dan in de eerste wedstrijden, maar daar kon Saturnus geen gebruik van maken. Het Venrayse team acteerde ook in de derde wedstrijd van het seizoen als team. In de breedte wordt de ploeg daardoor alleen maar sterker. ActiveRooy staat nu eerste met veertien punten uit drie wedstrijden.

ActiveRooy komt op zaterdag 13 oktober weer in actie in de uitwedstrijd tegen Tupos 3, aanvang 18.30 uur.