Oranje Wit een helft op schot

Oranje Wit-De Horst 6-4 (6-2). Doelpunten Oranje Wit: Anne Weijs, Aniek Drabbels, Dionne Drabbels, Maureen Drabbels, Janne Gellings en Steffie van Rooij.

Leunen | In de hoofdklasse wonnen de korfbalsters de thuiswedstrijd tegen De Horst: 6-4. Na de verloren wedstrijd van vorig weekend was Oranje Wit vastbesloten om de punten in eigen huis te houden. Bij Oranje Wit ontbrak in de eerste fase van de wedstrijd de felheid en snelheid waardoor het openingsdoelpunt werd gemaakt door De Horst. Na een minuut of tien spelen kwam Oranje Wit beter in de wedstrijd en wist ook de korf te vinden. Tot 2-2 verliep de score om en om. Door de thuisploeg werd goed gekorfbald, De Horst creëerde wel kansen, maar was niet scherp in de afronding waardoor de thuisploeg voor de pauze een gat kon slaan van vier doelpunten: 6-2. Dit was tevens de ruststand. Na de rust kregen beide teams voldoende kansen, Oranje Wit wist die echter niet meer te verzilveren. De gasten uit Groesbeek hadden ook moeite met het scoren van doelpunten, mede door het goede verdedigingswerk van Oranje Wit. Toch wist De Horst dichterbij te komen tot 6-4. In de slotfase van de wedstrijd leek het nog spannend te worden omdat de tegenstander een aantal goede kansen kreeg, maar niet doeltreffend was. Oranje Wit lukte het in de tweede helft niet om een keer te scoren, hield de punten wel in eigen huis.

Op zondag 7 oktober gaat Oranje Wit op bezoek bij Klick'15 in Wilbertoord. Aanvang 13.00 uur.

Winst korfbalsters SVOC'01: 8-13

JES-SVOC'01 8-13 (4-6). Doelpunten SVOC'01: Linda Claessens (5x), Rian Willems (4x), Kelly Wismans, Femke Kleeven, Aniek Sanders en Marloes Cox.

Venhorst | In de overgangsklasse A wonnen de korfbalsters van SVOC'01 de uitwedstrijd tegen JES. In Venhorst werd het 8-13 voor de tricolores. In de beginfase zag het niet uit naar een gemakkelijke zege voor de gasten. Het vizier bij JES stond op scherp en SVOC'01 liet zich verrassen door de thuisploeg. Met twee treffers op rij nam JES de leiding. De gasten schrokken op tijd wakker en stelde voor rust orde op zaken. Op kwaliteit maakte SVOC'01 het verschil en boog de achterstand om in een 4-6 voorsprong bij rust. In de tweede helft was er meer beleving bij de korfbalsters uit Oirlo/Castenray, maar kon het verschil niet voldoende in doelpunten worden uitgedrukt. Met een marge van vijf treffers werden wel de punten mee naar huis genomen. Linda Claessens (5x) en Rian Willems (4x) waren het meest trefzeker aan de zijde van SVOC'01.

Op zondag 7 oktober speelt de ploeg thuis tegen DAW Schaijk, aanvang 13.00 uur.

Merselo na rust onderuit

Merselo-Korloo 6-7 (5-4). Doelpunten Merselo: Anne Gielens en Monique Janssen (beiden 2x), Geke Nijenhuis en Aniek van den Heuvel.

Merselo | In de eerste klasse C verloren de korfbalsters van Merselo nipt de thuiswedstrijd tegen Korloo: 6-7. De thuisploeg begon zeer sterk aan het duel. Merselo kreeg veel kansen, hield het tempo hoog en wist regelmatig te scoren. De korfbalsters speelden zelfverzekerd en namen voor de pauze een kleine voorsprong: 5-4. In de tweede helft had Merselo het een stuk lastiger. Korloo zat meer op de ballijnen van de thuisploeg die vervolgens geen passend antwoord kon vinden. Na de rust wist Merselo nog slechts een doelpunt te scoren, tegenover drie van de gasten. Zo nam Korloo in de slotfase een nipte voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. Merselo bleef met lege handen achter.

Op zondag 7 oktober gaat Merselo op bezoek bij Corridor, aanvang 10.30 uur.

Lake Valley winst en gelijkspel

Lake Valley-ZVV Remunj 2-1 (0-1). Doelpunten Lake Valley: Fabian Hendriks en Samir el Ghoul.

Venray | In de hoofdklasse E won Lake Valley de eerste thuiswedstrijd in de competitie met 2-1 van nieuwkomer ZVV Remunj uit Roermond. In de eerste helft namen de gasten een 0-1 voorsprong. Bij Lake Valley stond de organisatie goed, maar het ontbrak aan scherpte in de aanval en verdediging. In de tweede helft speelde Lake Valley beter en creëerde veel scoringskansen. Na vijf minuten in de tweede helft was het raak. Fabian Hendriks rondde een mooie aanval op aangeven van Gregory Mardjani af: 1-1. Halverwege de tweede helft scoorde aanvoerder Samir el Ghoul de verdiende 2-1. In de slotfase verzuimde de thuisploeg verder afstand te nemen. Daardoor werd het in de laatste minuten nog even benauwd voor het Venrayse doel. Doelman Yoeri Basten bracht gelukkig redding en Lake Valley kon zijn eerste overwinning gaan vieren.

ZVV De Keigel-Lake Valley 3-3. Doelpunten Lake Valley: Keltone Silva (2x) en Mats Cuijpers.

Op maandagavond speelde Lake Valley gelijk: 3-3 tegen ZVV de Keigel in Beek. Het team uit Venray nam een 0-1 voorsprong door nieuwkomer Keltone Silva. Niet veel later scoorde de thuisclub uit een scherpe aanval de gelijkmaker. Na rust nam Lake Valley opnieuw de voorsprong. En opnieuw was het spits Keltone Silva die een ingestudeerde corner vakkundig afrondde: 1-2. Daarna werden enkele fouten in de verdediging afgestraft door de thuisclub: 3-2. Mats Cuijpers scoorde daarna de verdiende gelijkmaker: 3-3.

Het werd nog even spannend toen Samir el Ghoul onterecht geel kreeg in de laatste minuut. Gelukkig kon de Venrayse verdediging onder leiding van de goed keepende Yoeri Basten standhouden in ondertal en bleef het gelijkspel. Reduane Najja maakte na een jaar blessureleed zijn rentree in het eerste team van Lake Valley dat in de middenmoot vertoeft.