Van Asten doet oude club pijn

Merselo - Sambeek 3-0 (2-0). Doelpunten Merselo: Bas Litjens, Rens Wismans, Robin van Dijk.

Merselo | Merselo heeft zondagmiddag een gemakkelijke zege op Sambeek geboekt. Saillant detail is dat de huidige trainer van Merselo, Stef van Asten, vorig seizoen nog bij Sambeek aan het roer stond. Op sportpark De Vloet ontspon zich een levendig duel, waarin Merselo al na dertig minuten spelen met een 2-0 voorsprong op rozen zat. Twintig minuten voor tijd moest doelman Bram van Soest geblesseerd het veld verlaten, waarna veldspeler Bas Litjens op doel ging staan. Vlak voor tijd kreeg Dirk Ewals bij zijn debuut in het eerste elftal van Merselo nog rood. Toen was de wedstrijd al beslist, aangezien Robin van Dijk een kwartier voor tijd de 3-0 maakte.

Geflatteerde nederlaag SVOC'01

RKDSO - SVOC'01 5-2 (1-1). Doelpunten SVOC'01: Fons Classens, Rob Houwen.

Lomm | Een uur lang goed voetballen, maar vervolgens alsnog met 5-2 verliezen. Het overkwam SVOC'01 zondagmiddag op bezoek bij RKDSO. De formatie van trainer Jeroen Denissen leidde na ruim een uur spelen nog met 1-2 in Lomm, maar kreeg in het laatste half uur alsnog vier doelpunten tegen. "Er leek tot de 55ste minuut geen vuiltje aan de lucht", liet SVOC-trainer Denissen na afloop weten. "We speelden gedurfd. Na de 1-2 hadden we blijkbaar niet het vertrouwen om door te bouwen en de punten mee te nemen. Alles viel stil en we lieten ons uiteindelijk op alle fronten aftroeven. Duels werden niet meer gewonnen en RKDSO bestookte ons met de lange bal, die een paar keer goed viel. Uiteindelijk een geflatteerde nederlaag. Er zit duidelijk meer in dit team, we moeten gaan geloven in een positief resultaat."

Drie goals Kolodziejski

SV United - Egchel 4-1 (2-0). Doelpunten SV United: Kolodziejski (3x), Phillips.

Wanssum | SV United heeft aan de hand van aanvaller Michal Kolodziejski Egchel in eigen huis over de knie gelegd: 4-1. Na ruim tien minuten zorgde de Poolse aanvaller uit een vrije trap voor de openingstreffer. Na een klein half uur spelen werd de voorsprong verdubbeld. Doelman Bas Rademacher bereikte Niek van Bergen met een lange trap. Van Bergen gaf vervolgens een dieptepass op Kolodziejski, die prachtig afrondde: 2-0.

Vlak na rust maakte Kolodziejski zijn hattrick compleet. Indy Phillips trof via de keeper de lat; de aanvaller was er als de kippen bij om alsnog te scoren: 3-0. Phillips trof meerdere malen de paal, maar was twintig minuten voor tijd toch nog succesvol. De ingevallen Kevin Koolhof bediende Phillips met een strakke voorzet: 4-0. Egchel had over het algemeen weinig te vertellen, maar zorgde nog wel voor een eretreffer.

Holthees hard onderuit

Holthees-SCV'58 0-4.

Holthees | VV Holthees-Smakt heeft ook het tweede duel verloren. SCV'58, uit het Brabantse Velp, was duidelijk te sterk: 0-4. Volgende week volgt weer een Brabantse tegenstander, wanneer het in Sint Hubert tegen DSWH'18 op zoek gaat naar de eerste (doel)punten van het seizoen.