Voetbalsters SSS'18 onderuit

SSS'18-UDI'19/CSU: 2-5 (0-3). Doelpunten SSS'18 Rianne Clephas (2).

Overloon | De voetbalsters van SSS'18, uitkomend in de tweede klasse G, gingen kansloos onderuit tegen UDI'19/CSU. Na het 1-1 gelijkspel in de eerste wedstrijd tegen Rood-Wit'62 boog de Overloonse ploeg afgelopen zondag op eigen veld het hoofd voor de gasten uit Uden: 2-5 (0-3).

SSS'18 begon slecht aan het duel en keek halverwege al tegen een ruime en terechte 0-3 achterstand aan. In de tweede helft kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. SSS'18 was plotsklaps gelijkwaardig aan de sterke tegenstander en kreeg ook kansen. Na de 0-4 scoorde Rianne Clephas de 1-4.

In de laatste minuut maakte Clephas met haar tweede treffer de stand nog iets draaglijker voor SSS'18. Komende zondag kruis de Overloonse ploeg de degens met Leveroy.

Strafschop helpt Ysselsteyn

Ysselsteyn-Liessel 1-0 (1-0). Doelpunt Ysselsteyn: Martijn Janssen.

Ysselsteyn | Ysselsteyn creëerde zondag in het duel met Liessel niet al te veel kansen, maar won desondanks toch: 1-0.

Martijn Janssen benutte na ruim een uur spelen een strafschop na een overtreding van de doelman van Liessel op Paul Jeurissen. Dat gebeurde nadat Liessel beter was begonnen. Ysselsteyn moest zich tot dan vooral beperken tot tegenhouden en kwam zelf nauwelijks aan het voetballen toe.

Na de strafschop nam Ysselsteyn het heft in handen, maar het scoorde niet meer voor de rust. Na de pauze deed Liessel er alles aan om de stand gelijk te trekken, maar stond Ysselsteyn verdedigend goed.

Ook het middenveld was in handen van de thuisploeg.

In de slotfase werden de ruimtes voor de thuisploeg groter, maar verzuimde de ploeg van trainer Ruud Jenneskens de voorsprong te vergroten. Zo raakte Boy Geerets de lat. Daarnaast was Frank Jespers dicht bij een doelpunt, maar ook hij liet het na het duel in het slot te gooien.

Door de zege schaart Ysselsteyn zich in de grote middenmoot. Liefst acht clubs wonnen én verloren een van hun eerste twee duels. Aanstaande zondag gaat Ysselsteyn op bezoek bij Helden, dat net zoals de withemden drie punten uit de eerste twee duels heeft vergaard.