Vincent van Gogh en Conrisq samen

VENRAY | Vincent van Gogh uit Venray en de Conrisq Groep met hoofdkantoor in Zetten, gaan verregaande samenwerkingsverbanden aan. De besturen en raden van toezicht van beide instanties gaan midden volgend jaar fuseren. De ongeveer 2.500 werknemers hoeven niet te vrezen voor hun baan.


Door Henk Baltussen

"Het is absoluut niet de bedoeling van de fusie om het aantal fte's te verminderen", stelt Fieke van Casteren, woordvoerder namens van Vincent van Gogh, de Limburgse instantie voor geestelijke gezondheidszorg. "Onze cliënten moeten er beter van gaan worden. Daar moet het om gaan. Door gebruik te maken van elkaars kwaliteiten, willen we de zorg optimaliseren." De Conrisq Groep wordt gevormd door de takken Bijzonder Jeugdwerk, O.G Heldringstichting (specialistische jeugdhulp in Zetten), Pactum (jeugd- en opvoedhulp), Forensisch Psychiatrisch Centrum Pact18 en tbs-kliniek de Rooyse Wissel in Oostrum.
De samenwerking is vooral zorginhoudelijk gericht, zegt Van Casteren. "Maar ook op onder meer de gebieden van inkoop, ict en nieuwe technologieën gaan we samen stappen maken. De cliënten merken in eerste instantie weinig van de fusie. Door te netwerken en te verbinden willen we de zorg bij de zes stichtingen beter maken." Tevens heeft de fusie als doel om op financieel gebied de betrokken stichtingen gezond te houden. 'De bedrijfsvoering maakt stappen vooruit en investeringsrisico's kunnen samen beter worden gedragen dan apart', meldt het persbericht over de fusie.
Vincent van Gogh heeft 1400 werknemers die samen 1100 fte's invullen, de Conrisq Groep heeft 1300 werknemers. Vincent van Gogh sluit in feite aan bij de Conrisq Groep. Die naam blijft ook na de fusie bestaan, evenals die van Vincent van Gogh. De jaarlijkse omzet van elk ligt rond de 105 miljoen euro, Vincent van Gogh biedt jaarlijks zorg aan zo'n 10.000 cliënten.