Afbeelding
Foto:

Zilveren jubileum bij Van Dam Vers

Venray | Liefst 25 jaar in dienst bij Van Dam Vers aan de Bleek in Venray.

Deze mijlpaal wordt als eerste bereikt door Jeanet Janssen – van de Bekerom. Sinds 1 oktober 1993 is zij een vertrouwd gezicht bij Van Dam en een betrokken, enthousiaste collega. Glenn en Helga van Dam zijn er trots op Jeanet zo lang als medewerkster in het bedrijf te hebben. Ze heeft bijna vanaf het begin alle ontwikkelingen die het bedrijf heeft doorgemaakt meebeleefd, en er mede aan bijgedragen dat de winkel een begrip is in Venray en de wijde omgeving.


Herdenking

Maashees | De jaarlijkse herdenking van de evacuatie is op zondag 21 oktober om 15.00 uur bij de kapel op de Weerd in Maashees.

Op de plek van de kapel verbleven in 1944 vele mensen van Maashees Vierlingsbeek en omliggende dorpen nadat ze door de strijdende partijen uit hun huizen verdreven waren. De bevolking leefde in die dagen in het bos op de Weerd in schuilkelders gemaakt van takken en stro. De burgers moesten aanzien hoe de nazi's ongeveer 60 huizen in brand staken. Na de oorlog werd op deze plek een kapel gebouwd uit dankbaarheid dat er tijdens de evacuatie geen ongevallen zijn gebeurd.