SSS'18 pakt wéér de volle buit

Berghem Sport-SSS'18 1-3 (0-1).

Doelpunten SSS'18: Stan Venhuizen, Patrick van Mil, Koen Verlinden.

Berghem | SSS'18 heeft de tweede competitiezege op rij geboekt. In Berghem werd gewonnen van Berghem Sport: 1-3. Het elftal uit Overloon sprong beter met de kansen om dan de thuisploeg.

Beide ploegen begonnen optimistisch aan de wedstrijd. SSS'18 was in het eerste kwartier de betere ploeg. Burak Tasten schoot al snel op doel, maar Berghem-doelman Joep Hoefnagels redde.

Nadat ook de thuisploeg enkele kansen had gekregen kwamen de geel-zwarten vlak voor rust op voorsprong. Een puike voorzet leek door Koen Verlinden op doel gekopt te worden, maar de achter hem opduikende Stan Venhuizen kopte schitterend in de verre hoek over de doelman in het doel: 0-1.

Een erg goed moment voor de openingstreffer, waardoor SSS met een goed gevoel kon gaan pauzeren. Direct na rust was het Berghem Sport dat de regie stevig in handen nam; SSS had even geen antwoord paraat. De gelijkmaker hing in de lucht en die kwam dan ook. Jeffry van Oss was de gevierde man: 1-1.

Op dat moment leek het logisch dat Berghem Sport de goede start een vervolg zou geven, maar het pakte toch anders uit. In de zestigste minuut was Patrick van Mil, na goed voorbereidend werk van Frits Lucassen en Koen Verlinden, het eindstation van een mooie aanval. Van Mil rondde effectief af en zette de 1-2 op het scorebord.

Die voorsprong gaf SSS kennelijk vleugels. Vijf minuten na de treffer van Van Mil was het Koen Verlinden die ook een doelpunt meepikte. Verlinden kwam oog-in-oog met keeper Joep Hoefnagels en verschalkte de doelman met een goed schot: 1-3. Een lesje effectiviteit van SSS aan Berghem Sport.

In het vervolg van de wedstrijd kwam de thuisploeg niet meer tot noemenswaardige kansen, waardoor SSS de wedstrijd probleemloos tot een goed einde kon brengen.

Het elftal uit Overloon staat nu op de tweede plaats met hetzelfde aantal punten als koploper Erp. Laat die ploeg nou toevallig aanstaande zondag naar Overloon komen.

De eerste topper van het seizoen is in Overloon dus al begin oktober een feit.