Opnieuw punt voor Volharding

Sparta'25-Volharding 1-1 (0-0). Doelpunt Volharding: Kas van den Bosch.

Vierlingsbeek | Volharding heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld. Op bezoek bij Sparta'18 in Sevenum kwam de tweedeklasser uit Vierlingsbeek niet verder dan 1-1.

Voor Sparta'18 was het pas de eerste competitiewedstrijd. Vanwege de hevige regenval werd hun openingsduel met Helvoirt een week eerder afgelast. Bij Volharding ontbrak spits Melvin de Klijn als gevolg van een bedrijfsongevalletje. Aanvaller Tim Brouwer en linksachter Rik Lucassen ontbraken ook wegens blessures. Alleskunner Jordy de Klijn (tweelingbroer van Melvin) speelde door de afwezigheid van Lucassen als linksback. Op het middenveld kwam er een plekje vrij voor Kas van den Bosch. Voorin kreeg Stan Duijkers de voorkeur boven Kevin Reijnders. De wisselingen kwamen het spel van Volharding niet echt ten goede. De Vierlingsbekenaren waren zoekende, speelden initiatiefloos en het ontbeert momenteel behoorlijk aan creativiteit bij de equipe van trainer Johan Vullings.

Sparta'18 leunde nadrukkelijk op de verdediging en had in de 23-jarige Bart Schouten een eenzame frontsoldaat in de aanval. Dat deed de spits echter uitstekend. Al na vier minuten gleed de aanvaller de bal maar net voorlangs het doel van Roel van Rens. Binnen het kwartier stuitte Schouten op diezelfde Van Rens. Aan de andere kant bleek Stan Duijkers het gevaarlijkst voor de bezoekers. In de 25e minuut schoot de Vierlingsbeekse aanvaller rakelings naast na een fraaie steekpass van Nino Janssen. Op het half uur was Schouten weer dicht bij de 1-0, maar Roel van Rens tikte de bal uit de benedenhoek. Opmerkelijk genoeg gaf scheidsrechter Opsteen uit Keldink geen hoekschop. In de tegenaanval was een kopbal van weer Stan Duijkers een prooi voor Sparta'18-keeper Yannick Vullings.

Na rust kwamen de bezoekers na een uur voetballen op voorsprong via Schouten. Volharding werd nu gedwongen tot meer initiatief en acht minuten later leverde dat al succes op. Yannick Vullings tikte een voorzet van Marc van Rens precies voor de voeten van de instormende Kas van den Bosch en dat betekende de gelijkmaker: 1-1. Volharding drukte door, maar de scherpte en het geluk ontbraken om de winst te pakken. Volgende week krijgt Volharding titelkandidaat Real Lunet uit Vught op bezoek.