Afbeelding
Foto:

Keizersfeest Hay Boom

Geijsteren | Hay Boom vierde afgelopen weekend zijn 50-jarig jubileum als keizer van het Koninklijk Sint Willibrordusgilde Geijsteren.

Op sacramentsdonderdag 20 juni 1968 schoot Hay zich voor de derde achtereenvolgende keer tot koning van het plaatselijke gilde en werd daarmee dus keizer. Zijn vrouw Toos stond ruim 30 jaar lang aan zijn zijde als keizerin en zij trouwden als keizerspaar in 1970 met gilde-eer. Samen hebben Hay en Toos vele mooie dingen mogen beleven met het gilde, zoals bezoeken van de koninklijke familie aan Geijsteren en vele uitstapjes in binnen- en buitenland.

In zijn periode als keizer heeft Hay twee keer zijn titel moeten verdedigen en beide keren met succes. Ook maakt de keizer traditiegetrouw de vogels voor het koningschieten. Afgelopen zaterdag trok het gilde aangevuld met keizersparen uit de kring Land van Cuijk naar de woning van Hay en Toos om hen daar op te halen. Vervolgens ging de hele stoet richting het schietterrein van het gilde om hier de middag verder feestelijk te vieren. Na mooie woorden van de eerste gildemeester, voorzitter kring land van Cuijk en de collegakeizers, kon de strijd beginnen om de Keizerwisselbokaal voor de gildebroeders en alle belangstellenden. Er streden ruim 50 personen om die titel. Stan Kunen deed na een mooie strijd de laatste resten van de vogel tuimelen. Daarnaast was er nog een aparte schietwedstrijd voor alle aanwezige keizers op de door Hay zelf gemaakte keizersvogel.

Deze wedstrijd was nog veel spannender omdat twee rondes voor het einde de vogel nog maar met enkele spaanders vast zat. Uiteindelijk was het keizer Ludo Hartjes uit Milsbeek die de keizersvogel naar beneden schoot.


Met Lef!

Venray | De afdeling Preventie van Vincent van Gogh (VvG) start in samenwerking met Synthese met de cursus Met Lef! op dinsdag 23 oktober van 19.00 tot 21.00 uur in Venray.

De cursus is bedoeld voor iedereen vanaf zestien jaar die zich angstig en gespannen voelt in het contact met anderen en wil leren om deze klachten te verminderen. Thema's die aan bod komen zijn onder andere: de rol van gedachten, vergroten van zelfvertrouwen, omgaan met moeilijke situaties.

Aanmelden: Vincent van Gogh, telefoon (06)53874035 of e-mail preventie@vvgi.nl. Synthese, telefoon (0478)517300 of e-mail groepswerkvenray@synthese.nl.