Lezing Groei en Bloei

Deurne | Op woensdagavond 10 oktober komt Hans Kramer van de biologische kwekerij De Hessenhof uit Ede naar Deurne. Hij geeft daar, op uitnodiging van Groei en Bloei Deurne/Venray, de lezing Zachte winters, nieuwe kansen, gemakkelijk genieten van exotische planten.

Elk jaar probeert Hans Kramer wel een paar honderd nieuwe planten en variëteiten uit. Veel van deze planten komen uit streken als Zuid-Afrika, Zuid-Amerika, Californië, India, Zuidoost-China en Taiwan. Gebieden met een warm klimaat. Met de ervaringen van de laatste tien jaar is het verbazingwekkend welke van deze planten er allemaal op de kwekerij overleven. Tijdens de lezing worden veel van deze planten getoond met tips hoe deze planten vaak met een klein beetje hulp toch een strengere winter overleven. De avond begint om 20.00 uur en wordt gehouden in het Gerardushuis in Deurne/Walsberg. Kijk ook op de website www.deurne.groei.nl.

Hobbymarkt

Venray | Reuma Patiënten Vereniging Venray houdt op zondag 14 oktober voor de 24e keer een jaarlijkse hobbymarkt in hotel Asteria in Venray. Op deze dag presenteren ruim dertig standhouders hun hobby. Tevens zijn er demonstraties van onder andere Fries houtsnijwerk, glas in lood en sieraden maken. De muzikale omlijsting is in handen van de PCB Sixties-band. De band speelt liedjes van Connie Francis en The Carpenters. De hobbymarkt duurt van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie op www.rpvveo.nl.