Lindie van der Steen probeert op de been te blijven in een duel.
Lindie van der Steen probeert op de been te blijven in een duel. Foto: Jolijn van Goch

Nu wél goede start

SV Venray Vrouwen - Fortuna'54 Vrouwen 4-1. Doelpunten Venray: Lindie van der Steen (2x), Lois van Bommel, Lisanne Jacobs.

Door Dennis Stiphout

Venray | Vorig seizoen was het vrouwenelftal van SV Venray te laat wakker. Het seizoen werd matig begonnen en de ploeg leek zelfs voor even veroordeeld tot de strijd tegen degradatie. Uiteindelijk zette het team na de winter een Usain Bolt-waardige eindsprint in, waardoor de competitie op een vijfde plek werd afgesloten.

Na twee duels in het nieuwe seizoen is het wellicht nog wat vroeg om conclusies te trekken, maar de start van het elftal van trainer Jan Trienekens is in ieder geval prima. De competitie werd vorige week gestart met een gelijkspel op bezoek bij Maarssen, afgelopen zondag werd Fortuna'54, uit Sittard-Geleen, in eigen huis met duidelijke cijfers over de knie gelegd: 4-1.

De eerste kans voor de gasten was nog wel raak, maar daarna was het Venray dat de klok sloeg. Lindie van der Steen kopte vlak voor rust een voorzet van Lisanne Jacobs binnen: 1-1. Na rust volgde het mooiste doelpunt. Lois van Bommel schoot van buiten de zestien raak in de kruising: 2-1. Fortuna liet het daar niet bij zitten en werd sterker en de vrouwen van Venray hadden het moeilijk achterin. De 3-1 van Van der Steen voelde dan ook als een bevrijding. Diezelfde Van der Steen was even later niet zelfzuchtig en legde oog-in-oog met de keeper de bal af op Jacobs: 4-1.

Verdedigster Marlou van Deursen was blij met de drie punten. "Vooraf wisten we dat de wedstrijd tegen Fortuna altijd een lastige is. Uit wonnen we daar vorig seizoen nipt, thuis werd het gelijk. De eerste helft speelden we beter dan Fortuna. Na de 3-1 kwamen we niet meer in de problemen. Iedereen was natuurlijk blij met de drie punten."

Meer nog dan dat kunnen ze in Venray ook blij zijn met het spel. Dit seizoen wordt er vooralsnog vanaf het begin gepresteerd. Volgens Van Deursen is dat een echte teamprestatie. "Wat me elke zondag opvalt, is dat we veel strijd leveren. We werken gewoon echt als een team voor elkaar. Als nummer een bijvoorbeeld wordt uitgespeeld, vliegt nummer twee erin. We missen zelfs nog enkele goede spelers, zoals Ellis Michiels en Marieke Janssen. Die posities worden goed opgevuld; dat is goed om te zien."

De ingrediënten om het goede slot van vorig seizoen door te trekken, zijn zeker aanwezig in Venray. Er is in de selectie immers weinig veranderd. Hoofdtrainer Trienekens bleef aan en hij zag eigenlijk alleen Myrthe van der Laar vertrekken. Van der Laar komt sinds dit seizoen uit voor de vrouwenploeg van Achilles'29. "Daartegenover staat de komst van twee nieuwe speelsters", aldus Van Deursen. "Yante Bos is overgekomen van Dames 2 en Charlotte Dierx pakte het voetballen na een half jaar niet te hebben gespeeld weer op." Saillant detail is dat Dierx' laatste ploeg, Fortuna, de tegenstander van afgelopen zondag was. Van Deursen durft qua doelstelling nog niet al te hoog van de toren te blazen. "We hebben niet concreet een doelstelling afgesproken. Het is voor ons belangrijk om in de hoofdklasse te blijven. We willen nu zo beginnen als dat we vorig seizoen hebben afgesloten. Dat laatste is met vier punten in ieder geval gebeurd. Al blijft het nog altijd te vroeg in het seizoen om échte conclusies te trekken.