Literair Café Venray met Thomas Verbogt.
Literair Café Venray met Thomas Verbogt. Foto:

Donderdag 27 september

11:00Jubileumexpo WEIL ICH EIN MÄDCHEN BIN Venray - WEIL ICH EIN MÄDCHEN BIN Jubileumexpo 19 juni 2018 t/m 27 november 2018 Odapark wijkt af en dat blijft Odapark wijkt – sinds de eerste dag 25 jaar geleden – af in doen en laten. Het kunstinstituut is anders dan andere. En dat blijft, zo leert de aanstaande jubileumexpositie, 'weil ich ein Mädchen bin', met 25 kunstenaars uit binnen- en buitenland. De expositie zal zich tot eind november presenteren in wisselende samenstellingen van kunsten.

Vrijdag
28 september

10:00BeleefPlus - In Evenementenhal Venray wordt op vrijdag 28 en zaterdag 29 september de 50-plus beurs BeleefPlus gehouden. Tijdens BeleefPlus is er van alles te doen voor de actieve 50-plusser. De beurs wordt in samenwerking met KBO-Limburg gehouden.
Er vinden diverse workshops en lezingen plaats waar de bezoeker zijn voordeel mee kan doen. BeleefPlus is beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Parkeren is gratis. Kijk voor meer informatie op www.beleefplus.nl.

20:00Nieuw agendabericht - Vrijdag 28 Chris Jagger, het broertje van Mick Jagger, is slechts op vijf plekken in Nederland te zien waarvan de Schouwburg er een van is. Kom rocken tijdens dit staconcert. Aanvang: 20:00 – 22:00 uur.

Zaterdag
29 september

10:00Lest We Forget 2018 Venray - Jaarlijks wordt in de bossen achter McDonalds een geallieerd kamp uit 1944 nagebouwd, met tenten, voertuigen en bemanning, volledig in bedrijf. Onder de titel 'Lest We Forget', 'Opdat wij niet vergeten', presenteert men een beeld van de manier waarop onze bevrijders, in de streek waar we nu wonen, destijds bivakkeerden, hoe hun dagelijks leven eruit zag. Op zaterdag 29, en zondag 30 september 2018 is het kamp toegankelijk voor het publiek.

13:30Muziek in centrum - Venray Centraal houdt op zaterdag 29 september tussen 13.30 en 16.30 uur twee optredens in het centrum van Venray.
Op het Schouwburgplein treedt op Die Rübensammler Leunen e.o. Blaaskapel Rats d'r Neve gaat wisselend op verschillende plaatsen in het centrum spelen.

14:00Rooys Gidsen Gilde Venray - Elke zaterdagmiddag tussen 31 maart en 20 oktober 2018 wordt er een stadswandeling georganiseerd door het Rooys Gidsen Gilde. Ontdek Venray met een gids en meld je nu nog aan voor zo'n wandeling. Aanmelden en vertrek bij het VVV kantoor aan het Mgr. Goumansplein 1 te Venray (tel.0478-510505) . De kosten bedragen € 3,- per persoon.

Zondag
30 september

9:00RACE 5 | 30 september 2018 – EuroCup LMV8 Ysselsteyn - Tijdens de EuroCup kunnen race-fans genieten van een stukje pure Amerikaanse autosport op de ½ mile oval. Met een gemiddelde rondetijd van 20,2 seconden en een snelheid van ruim 195 per uur zoeven de coureurs van de Late Model V8 klasse langs de tribunes.

10:00Ommetje Blakterbeek Geijsteren - IVN Geijsteren-Venray organiseert een ommetje in het stroomgebied van de Blakterbeek. De wandeling start op de parkeerplaats aan het eind van het Vongdere in Sevenum. Deelname is gratis. De gidsen laten zien hoe de beek van karakter veranderd: van een licht meanderde beek in een landschap met knotwilgen, bosjes, poelen voor amfibieën tot een beemdenbeek waar het beekdal breed en nat is en bestaat uit hooi- en graslanden en bossen op veenbodem.

11:00Venrayse Boekenmarkt Venray - Op deze koopzondag kunt u van 11.00 tot 17.00 uur rondsnuffelen in ruim 50 kramen met enkele tienduizenden boeken. De Zangers van Sint Frans beheren zelf 14 van deze kramen, en verkopen daar de boeken die zij in de loop van het jaar verzameld hebben. In de overige kramen vindt u verkopers uit het hele land, met boeken in allerlei categorieën. Ook worden er zowel nieuwe als tweedehands boeken aangeboden, dus is er voor elk wat wils.

11:00Literair Café Venray met Thomas Verbogt - De eerste schrijver van het jubileumjaar van Literair Café Venray is Thomas Verbogt. Op zondag 30 september vanaf 11.00 uur bijt hij de spits af van het nieuwe literaire seizoen en komt hij in het Theehuis in het Odapark in Venray vertellen over zijn pennenvruchten. In 2016 was hij genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en de Nederlandse Boekhandelsprijs voor zijn boek Als de winter voorbij is. Tijdens de pauze is Boekhandel Roojboek aanwezig met de boekverkoop in de foyer en gaat Thomas Verbogt zijn boeken signeren.

13:00Modekaravaan trekt weer door Venray - Koopzondag 30 september staat weer bol van de activiteiten. Naast de koopzondag met de modekaravaan, verzorgd door Venrayse ondernemers, staat er ook weer de boekenmarkt op het Schouwburgplein. De karavaan vertrekt vanaf Berden in de Grotestraat om 13.00 en om 15.00 uur en maakt dan een ronde door het centrum. Met op drie locaties (Henseniusplein, ingang Bleek en Grote Markt) een minishow. Wie op koopzondag naar Venray komt, kan gratis parkeren.

Dinsdag
2 oktober

20:00Koor van dit Moment in Overloon Overloon - Helemaal vrij zingen, kan dat? Jazeker, zing vanuit je hart en laat je ziel zingen in het Koor van dit Moment, in 't Helder aan de Helderseweg 31 in Overloon, en voel hoe bevrijdend en verbindend dat werkt. En… het klinkt ook nog eens prachtig! We vormen met elkaar een kring en laten de klanken vrij stromen. Van daaruit ontstaat de mooiste muziek. Soms hemels stralend, soms swingend met een lekkere groove. De ene keer ingetogen en verstild, dan w

Woensdag
3 oktober

19:00Kruiden workshop Overloon - Ontdek de onzichtbare kracht van kruiden en wilde planten tijdens de kruiden workshops die maandelijks gegeven worden. Met volledig natuurlijke ingrediënten van o.a. (on)kruiden, (wilde) planten, etherische oliën en bijenproducten maken we tijdens deze workshop een natuurlijke EHBO zalf, gezichtsreiniger en natuurlijke tandpasta. Voor vragen of aanmeldingen zie www.intholtoverloon.nl

Zaterdag
6 oktober

14:00Rooys Gidsen Gilde Venray - Elke zaterdagmiddag tussen 31 maart en 20 oktober 2018 wordt er een stadswandeling georganiseerd door het Rooys Gidsen Gilde. Ontdek Venray met een gids en meld je nu nog aan voor zo'n wandeling. Aanmelden en vertrek bij het VVV kantoor aan het Mgr. Goumansplein 1 te Venray (tel.0478-510505) . De kosten bedragen € 3,- per persoon.

20:00Brabantse Humoravond Overloon - Een zeer gevarieerde avond met 7 top-artiesten, die deze avond onvergetelijk maken! De top van de Brabantse 'tonpraoters' is gecontracteerd om u een onvergetelijke avond te bezorgen. Kaarten zijn te koop bij Tankshop Jacobs in Overloon. Dus heeft u zin in een avondje lachen, gieren en brullen kom dan naar de Brabantse Humoravond!

Zondag
7 oktober

10:00Koren op de Molen 2018 Merselo - Tijdens de Limburgse Molendag op zondag 7 oktober treden in Merselo, tussen 10 en 17u, een aantal koren op onder in Molen Nooitgedacht. Daarnaast worden er rondleidingen gegeven door de molenaars.

13:001e Lustrum tuin Weidezicht Overloon - Vanaf het Pinksterweekend gaan onze tuindeuren voor het 5e jaar weer open. Met veel plezier delen we onze passie en wisselen we ideeën en ervaringen uit met andere tuinliefhebbers. Gezelligheid staat voorop en onder het genot van een kop koffie of thee kun je genieten van een rijk assortiment aan planten rondom de woonboerderij en dieren natuurlijk. Met diverse zitjes en een mogelijkheid voor de allerkleinste om te spelen.

Woensdag
10 oktober

9:30Gratis hondenworkshop Overloon - Met huis, tuin en keukenvoorwerpen gaan we uitdagende hondenspelletjes maken waar een hond veel plezier aan kan beleven. En in korte tijd kan hij ook nog zijn overtollige energie kwijt. Ideaal bij slecht weer of ziekte. We gaan met deze hondenspelletjes ook direct met onze hond aan de slag. Lokatie: In 't Holt, Holthesedijk 8, Overloon. Meer informatie op wwww.hondengedragscoach.com.

Donderdag
11 oktober

11:00Jubileumexpo WEIL ICH EIN MÄDCHEN BIN Venray - WEIL ICH EIN MÄDCHEN BIN Jubileumexpo 19 juni 2018 t/m 27 november 2018 Odapark wijkt af en dat blijft Odapark wijkt – sinds de eerste dag 25 jaar geleden – af in doen en laten. Het kunstinstituut is anders dan andere. En dat blijft, zo leert de aanstaande jubileumexpositie, 'weil ich ein Mädchen bin', met 25 kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Vrijdag
12 oktober

14:00Rooys Gidsen Gilde Venray - Elke zaterdagmiddag tussen 31 maart en 20 oktober 2018 wordt er een stadswandeling georganiseerd door het Rooys Gidsen Gilde. Ontdek Venray met een gids en meld je nu nog aan voor zo'n wandeling. Aanmelden en vertrek bij het VVV kantoor aan het Mgr. Goumansplein 1 te Venray (tel.0478-510505). De kosten bedragen € 3,- per persoon.

Zondag
14 oktober

11:00Jubileumexpo WEIL ICH EIN MÄDCHEN BIN Venray - WEIL ICH EIN MÄDCHEN BIN Jubileumexpo 19 juni 2018 t/m 27 november 2018 Odapark wijkt af en dat blijft Odapark wijkt – sinds de eerste dag 25 jaar geleden – af in doen en laten. Het kunstinstituut is anders dan andere. En dat blijft, zo leert de aanstaande jubileumexpositie, 'weil ich ein Mädchen bin', met 25 kunstenaars uit binnen- en buitenland. De expositie zal zich tot het eind november presenteren in wisselende samenstellingen van kunste

13:001e Lustrum tuin Weidezicht Overloon - Tot 1 oktober gaan onze tuindeuren voor het 5e jaar weer open. Met veel plezier delen we onze passie en wisselen we ideeën en ervaringen uit met andere tuinliefhebbers. Gezelligheid staat voorop en onder het genot van een kop koffie of thee kun je genieten van een rijk assortiment aan planten rondom de woonboerderij en dieren natuurlijk. Met diverse zitjes en een mogelijkheid voor de allerkleinste om te spelen.

14:00Op reis door de tijd! Overloon - Proef de sfeer van weleer! Een bijzondere middag die teruggaat in de tijd met uitbeeldingen, verhalen, liedjes en anekdotes. M.m.v. Frans van de Pas, Mia Dekkers en Harrie Bloemen. De toegang is gratis! Deze middag valt samen met de Overloonse Bevrijdingsdag. Tevens mogelijkheid tot bezichtiging van het woonhuis van de monumentale boerderij 't Helder. www.helder-overloon.com en www.passievoorverhalen.nl .

Dinsdag
16 oktober

19:30Cursus kaartleggen met de LeNormand Venray - Je leert in 10 lessen de betekenis van de 36 kaarten. Tevens leren we de verbanden zien tussen de kaarten. Persoonlijke groei en ontwikkeling staan centraal in deze cursus. Data: 16 okt, 23 okt, 6 nov, 13 nov, 20 nov, 27 nov, 11 dec, 18 dec, 8 jan en 15 jan van 19.30 - 21.30 uur. Aanmelden en info Marjon Engelen, tel 06-10391446, e-mail info@praktijk-maya.nl.

20:00Koor van dit Moment in Overloon Overloon - Helemaal vrij zingen, kan dat? Jazeker, zing vanuit je hart en laat je ziel zingen in het Koor van dit Moment, in 't Helder aan de Helderseweg 31 in Overloon, en voel hoe bevrijdend en verbindend dat werkt. En… het klinkt ook nog eens prachtig! We vormen met elkaar een kring en laten de klanken vrij stromen. Van daaruit ontstaat de mooiste muziek. Soms hemels stralend, soms swingend met een lekkere groove.

Woensdag
17 oktober

11:00Jubileumexpo WEIL ICH EIN MÄDCHEN BIN Venray - WEIL ICH EIN MÄDCHEN BIN Jubileumexpo 19 juni 2018 t/m 27 november 2018 Odapark wijkt af en dat blijft Odapark wijkt – sinds de eerste dag 25 jaar geleden – af in doen en laten. Het kunstinstituut is anders dan andere. En dat blijft, zo leert de aanstaande jubileumexpositie, 'weil ich ein Mädchen bin', met 25 kunstenaars uit binnen- en buitenland. De expositie is tot eind november.

Zondag
28 oktober

9:00RACE 6 | Finale & GoldCup Stockcar F2 jun. Ysselsteyn - De Finaleraces vormt voor de Late Model V8 en National Hotrod klassen dé afsluiting van het race-seizoen. Voor de Stockcar klassen loopt het seizoen hierna nog even door. De jeugdige talenten in de Stockcar F2 junioren klasse verrijden voor het eerst hun eigen Cup: de GoldCup.

Chris Jagger, broertje van Mick, staat in in de schouwburg.
De Venrayse boekenmarkt tijdens koopzondag.
Race 5 van de EuroCup op Raceway Venray.
Jan Gommans leidt het Koor van dit Moment