Verleiding

Deze column gaat over twee dingen waar ik niet goed in ben: 1) rekenlogica en 2) hoe cadeaubonnen werken. En over ijsjes. Daar ben ik wel goed in.

Dinsdagmiddag liep ik langs De Verleiding. Er hingen briefjes: 'Stempelkaarten en cadeaubonnen van dit jaar zijn volgend jaar niet meer geldig. Wij zullen medio 30 september de deuren sluiten voor dit seizoen.'

Bij navraag leerde ik wat de reden is voor deze briefjes: de ijssalon krijgt een nieuwe eigenaar, en de cadeaubonnen die in omloop zijn, zijn voor haar rekening. Ze stond zelf achter de balie (ze werkt er al tien jaar): 'We beginnen met een schone lei,' verklaarde ze. En ze gaf een tip: 'Je kunt je stempelkaarten en cadeaubonnen ook nog inwisselen voor hele en halve liters ijs.'

Toch druist dit in tegen mijn rechtvaardigheidsgevoel: de huidige eigenaar heeft geld gekregen zonder iets terug te geven, de nieuwe eigenaar geeft er na zondag evenmin iets voor. Conclusie: de klant is de klos. Maar misschien mis ik iets?

Maar misschien ook niet? Haast u dus allen naar De Verleiding! Wissel ze als de wiedeweerga in, die stempelkaarten en cadeaubonnen. Zorg voor een echt schone lei. Zondag geopend tot medio 17.00 uur.

Stan Verhaag

P.S. Woensdagochtend liet de nieuwe eigenaar mij weten dat ze niet moeilijk doet over stempelkaarten en cadeaubonnen die volgend jaar nog worden ingeleverd. Hulde!