Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Lekkerste pannenkoeken

Ysselsteyn | Pannenkoekenrestaurant De Bosserij is al meer dan tien jaar gevestigd aan de Jan Poelsweg 12 in Ysselsteyn. In 2007 opende het restaurant de deuren en is nu nog steeds een begrip als het gaat om de lekkerste pannenkoeken.

In een klassieke en huiselijke sfeer biedt het restaurant ruimte aan 80 gasten. Daarnaast is er een buitenterras en serre waarin nog eens 60 klanten kunnen smullen van een overheerlijke pannenkoek. Op de menukaart staat een keur aan pannenkoeken, van de 'hardloper' Bosserij tot en met de Boskabouter, de favoriet van kinderen. Het restaurant beschikt over een groot assortiment met de lekkerste pannenkoeken.

Het ondernemersduo Mart Bos en Mart Theeuwen runt De Bosserij. Over het sterke punt van hun pannenkoekenrestaurant zijn beiden heel stellig. "Onze pannenkoeken worden nog echt ambachtelijk bereid. We maken het beslag zelf en gebruiken altijd verse groenten en fruit. Alles wordt vers gesneden, er komt geen blik aan te pas. We spreken dan ook over een 'maaltijdenpannenkoek'. Wie bij ons een pannenkoek eet, heeft ook echt gegeten."

Er bestaat overigens ook de mogelijkheid om te kiezen voor een driegangendiner. Een compleet menu met een salade of soep vooraf, als hoofdgerecht een pannenkoek en als toetje heerlijk ijs, waarbij een keuze kan worden gemaakt op de gevarieerde ijskaart. In hun concept nemen kinderen een belangrijke plaats in bij beide ondernemers. In het restaurant staat een volle tafel met kinderspellen en er is een ballenbak, op het terras een stoer speelfort waar de kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven. Bij goed weer staat er tevens een springkussen voor de kleine gasten. "Die bij ons ook hun pannenkoek zelf kunnen versieren."

Het is bij grotere groepen gewenst om vooraf te reserveren. Pannenkoekenrestaurant De Bosserij, Jan Poelsweg 12 in Ysselsteyn, telefoon (0478)542059.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding