Afbeelding
Foto:

'Dansen goed voor lichaam en geest'

Venray | Donderdag 20 september was de maandelijkse dansactiviteit, voornamelijk voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, bij Janssen Dansen & Sporten aan de Raadhuisstraat in Venray.

Doordat de activiteit deze keer in de week van Dementie viel, werd er een extra tintje aan gegeven met een optreden van een tweetal troubadours: Cor van der Cruijsen en Toon van Opbergen. Zij ontvingen de mensen om 14.00 uur met muziek en zang. Er werd iedereen tevens een kopje koffie/thee met cake aangeboden.

De twee muzikanten speelden herkenbare muziek voor de gasten, zoals Junge komm bald wieder, Tulpen uit Amsterdam etc. Luidkeels werd er door de gasten meegezongen. Diegenen die konden maakten een dansje, eventueel in de
rolstoel.

"Heel blij waren we met de cliƫnten van zorgboerderij de Haam uit Veulen die ook wilden kijken hoe gezellig deze middagen zijn", meldt Jeanne Maas. "In de pauze werd er door Petra ook nog muziek gebracht. Een groot aantal vrijwilligers haalden de gasten op de vloer. Je kon aan de gezichten zien dat dansen goed is voor lichaam en geest, sommigen begonnen gewoon te stralen. Plezier en sfeer zijn erg belangrijk op deze middagen. Graag nodigen wij iedereen uit voor de volgende. Die wordt gehouden op de derde donderdag van de maand, 18 oktober dus."