Afbeelding
Foto: Monique SutmanAgrifotograaf

Spektakel bij Van Bakel

Vredepeel | Weer of geen weer, in Vredepeel weten ze wat feesten is.

Afgelopen zondag was alweer het zesde spektakel bij Van Bakel in Vredepeel. Met duizenden boeren, loonwerkers en bezoekers uit diverse windstreken en landen, ging het dak er compleet af afgelopen zondag in Vredepeel. De afsluiting van het maisseizoen werd spontaan en goed gevierd.

Na een lange en intensieve zomer waar dag en nacht haspels verplaatst moesten worden om de oogst te beregenen, was het tijd voor ontspanning. Vanaf 10.00 uur werd op het land de laatste mais geoogst met zowel oude als nieuwe machines. Ook de hightech, hypermoderne koeienstallen van Vreba melkvee stonden open voor bezoekers. De kinderen vermaakten zich buiten met de laarsjes aan al stampend in de modder.

Er was dit jaar een grote tent, waar de bezoekers dankbaar gebruik van maakten. Niet alleen om droog te staan, want gedronken werd er genoeg, maar zeker ook om te swingen, de bierkrattendans vierde hoogtij en zelfs op de tafels werden schlagers meegezongen. De volgende generatie bij de familie Van Bakel is ook volop in het bedrijf aanwezig om op een enthousiaste manier het boerenleven te promoten.

Foto's Monique Sutman – Agrifotograaf

Afbeelding