Afbeelding
Foto:

Joe Maessen weer op het podium

Ysselsteyn | Joe Maessen uit Ysselsteyn heeft opnieuw het podium behaald tijdens een internationale topwedstrijd voor quads. Tijdens de quads of nations in het Deense Slagele bereikte team Nederland de derde plaats. Maessen was samen met Mike van Grinsven (Heesch) en Ricardo Phoelich (Wijchen) door de KNMV afgevaardigd om Nederland te vertegenwoordigen tussen de beste quadrijders ter wereld.

Voor elk land komen drie quadrijders in actie. Elke quadrijder per land neemt in twee manches deel. In totaal worden er drie manches gereden met van elk land twee deelnemers per manche. Dit levert zes klasseringen op waarvan het slechtste resultaat geschrapt wordt. Elke behaalde klassering levert strafpunt(en) op en het land met de minste strafpunten is de uiteindelijke winnaar. Nederland was vooraf achter topfavoriet Verenigde Staten en van de belangrijkste podiumkandidaten. Vooral door pech bij Van Grinsven werd Nederland uiteindelijk derde, waar een tweede plaats zeker mogelijk zou zijn geweest.

Voor Maessen is dit het vierde podium tijdens een topwedstrijd dit seizoen. Hij behaalde de derde plaats tijdens de Nederlandse EK-wedstrijd in Oss. Hij werd tweede in het eindklassement van de ONK quad masters en behaalde samen met Van Grinsven en Marc de Vries (Zevenhoven) de derde plaats tijdens de 12 uurscross van Point de Vaux. Verder werd hij open Duits kampioen.

Foto: Joe Maessen in actie tijdens de Quads of nations. Foto: Anthony Brebant