Prins Roel II (midden) vormt dit jaar met adjudanten Leon Aarts (rechts) en Jules Reivers het prinselijk trio.
Prins Roel II (midden) vormt dit jaar met adjudanten Leon Aarts (rechts) en Jules Reivers het prinselijk trio. Foto: Henk Lammen

Vastelaovend barst los

Venray | De opening van vastelaovend is ook dit jaar weer op 11 november. Toch barst het echte feestgedruis in Venray pas een week later los. Vastelaovesvereniging De Piëlhaas organiseert op 16, 17 en 18 november tal van activiteiten voor jong en oud in een feesttent bij het gemeentehuis in Venray.

Zo neemt De Piëlhaas dit jaar de organisatie van het vorsteraodsbal op zich. Het bal, op zaterdagavond 17 november, wordt ieder jaar in een ander kerkdorp van de gemeente Venray gehouden. Ter gelegenheid van het feest laat De Piëlhaas een tent plaatsen bij het gemeentehuis. Het bal voor genodigden begint om 20.00 uur. "De feesttent staat toch bij het gemeentehuis dus dan kunnen we er maar beter het hele weekend gebruik van maken", zegt Piëlhaas-voorzitter Frank Arts.

Het feestgedruis barst al op vrijdagmiddag 16 november los. Compleet nieuw is de seniorenmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. De voorbereidingen van de seniorenmiddag zijn inmiddels in volle gang. Wil Leinders werd door De Piëlhaas gevraagd om deze middag op poten te zetten. "De bedoeling is om senioren een onvergetelijke middag te bezorgen", zegt Leinders enthousiast. "De activiteit is voor alle senioren in de gemeente Venray. We willen een betaalbare verwenmiddag organiseren." Belangrijk detail is dat er voor iedere bezoeker een zitplaats wordt geregeld. Leinders is er in ieder geval in geslaagd om diverse bekende buutreedners vast te leggen. Zo betreedt Berry Knapen, de succesvolste buutreedner van dit moment, het podium. "Dit is echt een Brabantse topper. Natuurlijk hebben we ook aan Limburg gedacht. We hebben met Peter Vaassen een Limburgse specialist. Johan van Kreij en de meidengroep de Briljantjes zorgen voor muzikale invloeden. We hebben een gevarieerd programma en daarmee denken we dat we de ouderen een mooie middag kunnen bezorgen." De seniorenmiddag is volgens Piëlhaas-voorzitter Arts een belangrijke toevoeging aan het programma. "We vinden dat vastelaovend een feest is voor alle leeftijden. Dat moeten we dan ook uitstralen als vereniging." Na afloop van de seniorenmiddag zal er ook nog een avondprogramma zijn voor de jongeren uit de regio. Het laatste feest in de feesttent bij het gemeentehuis is de hazepaeper op zondagmiddag 18 november. "We willen drie dagen optimaal gebruikmaken van de feesttent. We hopen dat het drie dagen lang groot feest wordt. Tijdens de Hazepaeper hopen we ook op gezinnen met kinderen", zegt Arts enthousiast.