Veilig gevoel bij gebruik Stint

Venray | De kinderopvangorganisaties in Venray blijven de elektrische bolderwagen van het merk Stint gewoon gebruiken. Kindersofa, Ollie en Co en De Mukkenstal laten desgevraagd aan deze krant weten nog nooit problemen te hebben gehad met de bolderkar die maximaal tien kinderen kan vervoeren. 'We hebben altijd heel prettig met de Stint gewerkt en er zijn nog nooit incidenten geweest. In totaal hebben onze Stints al duizenden kilometers probleemloos gereden'.

Vorige week reed een Stint, door nog onbekende oorzaak, door een gesloten spoorboom in Oss. Het voertuig botste met een trein en daarbij kwamen vier kinderen om het leven. Een vijfde kind en een medewerkster van de kinderopvang die het voertuig bestuurde raakten zwaargewond. 'Het ongeval is verschrikkelijk. Het is een nachtmerrie voor ieder kinderdagverblijf en de gevolgen voor alle nabestaanden zijn niet te overzien. Daar worden we ook echt stil van, maar wij zouden de Stint echt niet gebruiken als we het vermoeden hadden dat het voertuig onveilig zou zijn'.

De fabrikant van de Stint laat alle 3500 voertuigen die in gebruik zijn controleren. Het bedrijf doet dat in afwachting van onderzoek naar het ongeluk. 'Momenteel lopen officiƫle onderzoeken en we willen eerst de resultaten afwachten voordat we eventueel verdere acties ondernemen. Als uiteindelijk blijkt dat de Stint gevaarlijk is, dan nemen we natuurlijk alsnog maatregelen'. Vanaf het moment van het ongeluk heeft de fabrikant van de elektrische bolderwagen open en transparant gehandeld. Ook heeft het bedrijf een mailing naar al zijn klanten gestuurd met daarin een checklist waarmee de afnemers, veelal kinderdagverblijven, de Stints ook zelf kunnen nalopen op verschillende punten. 'We ervaren de samenwerking met de fabrikant als erg positief. De reacties op onze bolderwagens zijn ook altijd erg positief geweest. We hebben onze Stints altijd goed onderhouden en hebben er dan ook alle vertrouwen in dat het een veilig vervoersmiddel is'. Stints worden door de diverse kinderopvangcentra gebruikt om kinderen op te halen en weg te brengen en er leuke uitstapjes mee te maken. Kinderopvang 't Nest maakt in de gemeente Venray geen gebruik van Stints. In de gemeente Horst aan de Maas rijden wel drie Stints van 't Nest rond. Het bedrijf heeft besloten om het voertuig voorlopig niet meer te gebruiken. Pas als de uitslagen van het officiƫle onderzoek bekend worden gemaakt, keert de Stint daar wellicht terug in het straatbeeld.