Afbeelding
Foto:

Fit worden met Join2Walk

Oostrum | Karin Janssen start vanaf 1 oktober met Join2Walk. Wandelen is een grote passie van Janssen en ze wil haar enthousiasme graag delen met andere sportievelingen. Daarom start ze met sportief wandelen. "Ik zie veel mensen alleen wandelen en dat kan in mijn ogen anders. Het sociale aspect is bij Join2Walk ook belangrijk", vertelt Janssen enthousiast.

Janssen is woonachtig in Oostrum en ze werkt al jarenlang als orthopedie-consulent in ziekenhuis VieCuri. "Daarnaast heb ik 25 jaar hobbymatig lesgegeven in aerobic/step en na verloop van tijd werd ik zumba-instructrice. In die tijd ben ik ook begonnen met sportief wandelen."

Sportief wandelen betekent stevig doorwandelen. Er moet altijd adem overblijven om een goed gesprek te voeren. De gemiddelde wandelgroep bestaat uit vijftien tot twintig personen. "Het trainen met elkaar is gezellig en is een extra stimulans op je op weg te helpen naar een betere conditie. De eerste lessen beginnen in oktober", zegt Janssen. "De lessen zijn voor iedereen die aan zijn of haar fitheid wil werken. Door de begeleiding en verantwoorde trainingsopbouw biedt het meer dan het gewone wandelen."

Janssen heeft dankzij haar ervaring als sportinstructrice veel geleerd over de intensiteit en lesopbouw. Zo heeft ze haar lessen voor Join2Walk ook ingedeeld. De les begint dan ook met een warming-up om de spieren los te maken. Daarna wordt er een stuk stevig doorgewandeld met enkele tempowisselingen en spierversterkende oefeningen. Als afsluiter vindt de coolingdown plaats. "Ik heb ongelofelijk veel zin om te beginnen. Ik speel al een jaar met de gedachte om met Join2Walk te beginnen, maar sinds de website klaar is, kan ik bijna niet meer wachten."

Het bijzondere aan Join2Walk is dat alle trainingsvormen zoals warming-up, coolingdown en duur- en intervaltraining worden toegepast. Er worden tijdens de training ook technische aanwijzingen gegeven over looptechniek en lichaamshouding. "Join2Walk is ook geschikt voor mensen die lange tijd niet gesport hebben. Sportief wandelen in laagdrempelig. Wandelen is namelijk een natuurlijke beweging."

Janssen gaat op dinsdag wandelen van 09.00 tot 10.00 uur, op vrijdag van 13.30 tot 14.30 uur en op zondag van 09.00 tot 10.00 uur. "Ik raad mensen aan om zeker twee keer per week mee te lopen. Zo worden de deelnemers ook echt fit. Natuurlijk kun je één keer meewandelen, maar dan is het resultaat gewoon minder."

De wandelingen vinden allemaal plaats in de omgeving van Venray. Via een bericht op Whatsapp of per email worden de deelnemers op de hoogte gebracht van de wandelroutes. Meer informatie en inschrijven via www.join2walk.nl of 06-31213820.