Venrode Voices nodigt je uit

Venray | Venrode Voices zet op woensdag 10 oktober de deur open voor vrouwen vanaf 18 jaar.

Na de opvoering van Hair in november 2017 is de ledenstop opgeheven. Het koor heeft net voor de zomer ook een open repetitie gehouden. En met resultaat, want zes nieuwe leden zijn begonnen bij het koor. Het koor repeteert op woensdag om 20.00 uur met ruim veertig dames in zaal Thielen in Venray.

Op zondag 9 december houdt het koor ook weer een sing-in, een altijd heel gezellige dag onder leiding van een bekende Nederlander die een aantal nummers instudeert met de deelnemers. Deze editie mag het koor Gregor Bak begroeten, die met het koor een aantal kerstnummers gaat instuderen. Venrode Voices trakteert het publiek op die dag ook nog op een gratis optreden.

Informatie en inschrijven: www.venrodevoices.nl.

Rouwverwerking bij Synthese

Venray | Een dierbare verloren en behoefte om dit verlies met anderen te delen?

Hiervoor biedt de rouwverwerkingsgroep van Synthese uitkomst. Door middel van gesprekken met lotgenoten krijgen de deelnemers inzicht in hun persoonlijke verlieservaring. De rouwverwerkingsgroep biedt ruimte om emoties en verhalen met elkaar te delen om te helpen met het verwerken van het verlies. Per groep worden zes begeleide bijeenkomsten gehouden. Daarna kan de groep desgewenst als zelfhulpgroep verder gaan. De groep komt vanaf woensdag 7 november bij elkaar bij Synthese aan de Leunseweg 51 in Venray. Bij elke bijeenkomst wordt er voor het avondeten gezorgd. Deelname aan de groep is gratis. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Jolanda van der Weiden of Claire Hendriks via e-mail groepswerkvenray@synthese.nl of via het algemene telefoonnummer (0478)517300. Aanmelden kan via www.synthese.nl.

Ondergronds gezwam

Overloon | Marc Siepmans verzorgt op zaterdag 13 oktober van 10.00 tot 16.30 uur een workshop over het bodemleven, met als titel Ondergronds gezwam, In 't Holt aan de Holthesedijk 8 in Overloon.

De workshop gaat over het werk dat schimmels, bacteriën, protozoa, muizen, mollen, insecten, wormen, larven en al die andere beestjes doen. En over successie, fotosynthese, het klimaat, water, enzymen, stikstof, fosfaat en alle andere voedingsstoffen, maar vooral over vertrouwen op complexiteit. Voor vragen en aanmeldingen kan contact opgenomen worden met Hélène Heijs-van der Vlist via e-mail intholtoverloon@outlook.com of telefoon 06-81035777. Meer informatie is te vinden op www.intholtoverloon.nl.

Schutterij
't Zandakker Gilde Sint Jan Venray

Venray | Op donderdagavonden wordt er door schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan Venray niet meer geoefend voor deze jaargang. Dit kan nog wel op de zondagmorgen om 10.30 uur. Zondag 30 september wordt het verenigingskampioenschap gehouden om 10.30 uur. Zaterdag 6 september is de algemene ledenvergadering in het Limburgs Schutterijmuseum in Steyl. Aanvang 14.00 uur.