Ysselsteyn komt tekort tegen NWC

NWC-Ysselsteyn 0-0 (1-0). Opstelling Ysselsteyn: Mark Swinkels, Boy Geerets, Youri van Dijck (72' Stan Baetsen), Wout Gommers, Willem Janssen, Martijn Janssen, Stan Bouten, Paul Jeurissen, Bas Coopmans, Gijs Dinghs (68' Frank Jespers), Dennis Teunissen.

Asten | Ysselsteyn opende zondagmiddag de competitie op het nieuwe kunstgrasveld van NWC uit Asten. NWC was als degradant nieuw in de derde klasse D. Een zware opgave dus voor de ploeg van Ruud Jenneskens. Ysselsteyn moest uiteindelijk het hoofd buigen: 1-0.

Jenneskens bestempelde NWC achteraf als belangrijke titelkandidaat. Toch zat er in de slotfase meer in voor Ysselsteyn, maar de bezoekers konden de gelijkmaker uiteindelijk niet forceren. NWC begon het duel gretig en al na drie minuten kreeg de thuisploeg een dot van een kans. De aanvaller had het vizier echter nog niet op scherp staan. Voor Ysselsteyn was het in de beginfase een kwestie van overleven, want NWC was op alle fronten de betere ploeg. Ysselsteyn kwam echter steeds beter in de wedstrijd en halverwege de eerste helft kregen de bezoekers zelfs de eerste kansjes om tot scoren te komen. NWC bleef ook dreigend probeerde via Jeroen van Deursen aan de rechterflank gevaar te stichten. Ysselsteyn-verdediger Willem Janssen had zijn handen vol aan de grillige aanvaller en dat leverde mooie duels op. Desondanks gaf Ysselsteyn weinig kansen weg. Het was dan ook niet verwonderlijk dat het duel na een helft voetballen nog in evenwicht was: 0-0.

Na de pauze stonden de bezoekers uit Ysselsteyn compacter en de linies stonden kort op elkaar. NWC had moeite om de vrije man te vinden op het middenveld en Ysselsteyn knokte voor elke meter. Van hoogstaand voetbal was echter geen sprake meer en het verzet van het team van Jenneskens was hevig. Toch kwam NWC ruim twintig minuten voor tijd op voorsprong. Van Deursen ontsnapte aan de aandacht van de verdediging en de aanvaller besloot voor eigen succes te gaan. Hij haalde genadeloos hard uit en schoot de bal knap in de bovenhoek achter doelman Mark Swinkels.

Zo keek Ysselsteyn tegen een achterstand aan, maar de ploeg weigerde zich neer te leggen bij de nederlaag. De zoektocht naar de gelijkmaker begon en dat resulteerde tien minuten voor tijd voor een grote kans voor Stan Bouten. Hij verscheen oog in oog met de doelman van NWC, maar de inzet van Bouten ging aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Daarna probeerde Ysselsteyn nog wel aan te zetten, maar tot echte grote kansen kwam de ploeg niet meer.

Komende zondag speelt Ysselsteyn op eigen veld tegen promovendus Liessel dat de eerste wedstrijd in winst wist om te zetten.