Krappe nederlaag promovendus BVV

Hegelsom-BVV'27 2-1 (2-1). Doelpunt BVV'27: Lou van Kempen.

Hegelsom | Promovendus BVV'27 begon wat ongelukkig aan het seizoen in de vierde klasse G. De ploeg van Leon Vievermans ging nipt met 2-1 onderuit op bezoek bij Hegelsom.

De twee ploegen waren zondagmiddag duidelijk aan elkaar gewaagd. Toch waren de beste kansen in de eerste helft voor de thuisploeg. BVV-keeper Gijs Gooren voorkwam met enkele knappe reddingen een achterstand voor de bezoekers uit Blitterswijck. Toch moest Gooren na een halfuur voetballen het hoofd buigen. Guido Kauffeld profiteerde van slordig balverlies van BVV. Drie minuten voor rust forceerde BVV de gelijkmaker. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd slecht weggewerkt door de defensie van Hegelsom en Lou van Kempen was er als de kippen bij om de bal in het doel te werken. Toch kon BVV niet lang genieten van de gelijkmaker. Nog voor rust werd het 2-1 in het voordeel van Hegelsom. De bal werd vanuit een vrije trap voor het doel geslingerd door Jordi Janssen en Kauffeld kon de bal simpel in het doel tikken.

In de tweede helft probeerde BVV nog wel de gelijkmaker te forceren, maar de thuisploeg hield knap stand.

Uitstekende start voor Oostrum

SVEB-Oostrum 2-4 (0-1). Doelpunten Oostrum: Angelo van Mil (2x), Kenny Lommen en Marwin Hermans.

Broekhuizenvorst | Oostrum is het seizoen sterk begonnen met een overwinning op bezoek bij SVEB in Broekhuizenvorst: 2-4. Oostrum staat voorlopig derde in de vierde klasse G.

De eerste helft verliep vrij rommelig van beide kanten. Oostrum kwam desondanks in de twintigste minuut op voorsprong. Angelo van Mil scoorde uit een hoekschop. "Na rust hing de 0-2 in de lucht", vertelde Oostrum-trainer Ron Spruit. "Toch viel na een klein uur voetballen de gelijkmaker." Na de 1-1 nam Oostrum het heft in handen. En vijf minuten later zette Kenny Lommen Oostrum op 1-2. Van Mil tekende niet veel later aan voor de 1-3. Slechts één minuut later maakte SVEB de aansluitingstreffer, maar zo'n tien minuten voor tijd gooide Marwin Hermans het duel definitief in het slot: 2-4. Komende zondag neemt Oostrum het op eigen veld op tegen America. Het eerste duel van die ploeg werd afgelast.