Rijbroek redt punt voor SVOC'01

SVOC'01-VCH 2-2 (1-0). Doelpunten SVOC'01: Maikel Wismans en Tim Rijbroek.

Oirlo | Tim Rijbroek was een paar minuten voor tijd de reddende engel voor vijfdeklasser SVOC'01. De gelegenheidsaanvaller bezorgde de ploeg van trainer Jeroen Denissen een punt in het duel met VCH: 2-2. Rijbroek schoot in Oirlo de 2-2 tegen de touwen op aangeven van Rob Houwen.

Vanaf de eerste minuut waren beide teams aan elkaar gewaagd. Beide ploegen werden gevaarlijk, maar in het eerste halfuur werd er niet gescoord. Pas na 36 minuten voetballen werd de ban gebroken. Uit een hoekschop van Sid Peeters werkte Maikel Wismans de bal vakkundig tegen de touwen. Na rust kwamen de bezoekers uit Venlo sterk uit de startblokken. VCH boog de achterstand snel om en kwam op voorsprong: 1-2. Halverwege de tweede helft herpakte SVOC zich en dat resulteerde uiteindelijk in de verdiende gelijkmaker. Verdediger Rijbroek werd als aanvaller gepositioneerd en hij bepaalde met zijn doelpunt de eindstand
op 2-2.

Gemiste penalty breekt Leunen op

Leunen-Grashoek 0-1 (0-1).

Leunen | Degradant Leunen is het seizoen in de vijfde klasse D begonnen met een nederlaag tegen Grashoek. De bezoekers waren met 0-1 te sterk voor het elftal van trainer Vincent van Sambeek.

Leunen begon sterk aan het duel met Grashoek. Binnen een paar minuten kreeg de ploeg een grote mogelijkheid om de score te openen, maar de kans ging verloren. De eerste helft werd gedomineerd door de thuisploeg, maar toch kwamen de bezoekers uit Grashoek op voorsprong. Een afgeslagen corner werd vanaf de rand van het strafschopgebied tegen de touwen geschoten door Mark Crommentuijn. De bal vloog door een bos van spelers van de thuisploeg in het doel.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. Leunen had de bal en zocht veelvuldig de aanval. De bezoekers werden slechts een paar keer gevaarlijk vanuit de omschakeling. Tien minuten voor tijd kreeg Leunen echter via een strafschop de uitgelezen kans om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Guus Nelissen legde aan voor zijn penalty, maar zijn inzet werd gestopt door doelman Koen Clephas. "Na afloop zei de trainer van Grashoek dat ze onterecht hadden gewonnen, maar daar koop je niks voor", baalde Frank Gielen. "We moeten onszelf sneller belonen."

Sporting ST geeft zege uit handen

Egchel-Sporting ST 4-2 (1-2). Doelpunten Sporting ST: Jur Janssen en René Kusters.

Egchel | Sporting ST gaf zondagmiddag op bezoek bij Egchel een 0-2 voorsprong uit handen. De bezoekers gingen uiteindelijk met 4-2 kopje onder in de vijfde klasse D.

De club uit Swolgen en Tienray schoot uit de startblokken tegen Egchel. Al na vijf minuten voetballen kwamen de bezoekers op voorsprong via Jur Janssen. Hij schoot raak uit een voorzet van Marco Cornelissen. In de elfde minuut werd de score zelfs verdubbeld door René Kusters. Hij schoot de bal vanaf veertig meter (!) in het doel. Daarna verzuimde Sporting ST om het duel in het slot te gooien. Er werd slordig omgesprongen met de kansen en dat resulteerde vlak voor rust in de aansluitingstreffer van Frank Gielen. Tien minuten na rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte: 2-2. Daarna kreeg Sporting ST weer de bovenhand, maar de ploeg kwam niet meer tot scoren. Even leken de bezoekers op 2-3 te komen, maar een inzet werd van de lijn geranseld door Egchel. In de tegenstoot was de thuisploeg wel trefzeker: 3-2. Vijf minuten voor tijd werd het duel beslist door de vierde treffer van Egchel.

VOS te sterk voor SV United

VOS-SV United 2-1 (1-0). Doelpunt SV United: Michal Kolodziejski.

Venlo | SV United is het seizoen begonnen met een nederlaag op bezoek bij VOS in Venlo. De ploeg uit Wanssum verloor met 2-1.

Het duel in Venlo was lang in evenwicht, maar na een halfuur voetballen kwam SV United toch op achterstand. Een lange bal werd doorgekopt en koeltjes afgerond. Daarvoor waren de bezoekers wel enkele keren gevaarlijk geworden, maar de scherpte in de afronding ontbrak.

Na rust verdubbelde VOS uiteindelijk de score uit een vrije trap vanaf de zijkant. De bal werd tegen de touwen gekopt en daardoor leek het duel twintig minuten voor tijd beslist. Tien minuten later bracht Michal Kolodziejski de spanning terug in de wedstrijd. Na een fantastische solo schoot hij de aansluitingstreffer in het doel. Daarna volgde een zorgvuldig slotoffensief zonder resultaat.

Bekerloting

Venray | De KNVB heeft geloot voor de tweede ronde van de districtsbeker. De ploegen uit de regio weten dus wie hun tegenstander is in de knock-outfase van het toernooi.

SSS'18 neemt het op donderdag 8 november op tegen UDI'19 2, Venray speelt op zondag 11 november thuis tegen Venhorst en op die dag kruist Volharding de degens met Olympia'18.

Ook de vrouwen van SSS'18 uit Overloon plaatsten zich voor de tweede ronde. Zij spelen op 21 oktober thuis tegen MVC uit De Mortel.