Merselo onderuit tegen VIOS'38

VIOS'38-Merselo 1-0 (0-0).

Beugen | Trainer Stef van Asten is zijn avontuur bij Merselo in de vijfde klasse F begonnen met een nederlaag tegen VIOS'38. De ploeg ging in Beugen met 1-0 onderuit. Een doelpunt van Dennis Jenniskens deed Merselo een kwartier voor tijd de das om.

Beide ploegen begonnen rommelig aan de wedstrijd. De teams leden veel balverlies en de passing was erg slordig. Na tien minuten voetballen raakte Robin van Dijck namens Merselo de paal. In de zeventiende minuut was aanvaller Bas Litjens dicht bij een treffer, maar hij kon zijn voet onvoldoende tegen de bal zetten. Aan de andere kant was VIOS'38 ook diverse malen gevaarlijk. Bram van Soest hield Merselo echter met enkele katachtige reddingen op de been.

In de tweede helft was de thuisploeg de betere partij en uiteindelijk moest Merselo een kwartier voor tijd het hoofd buigen. Jenniskens werd diep gestuurd en met een lage schuiver verschalkte hij Van Soest. Merselo eindigde het duel met tien spelers. Christiaan Rijbroek kreeg een rode kaart. In het restant van de wedstrijd maakte Merselo geen aanspraak meer op de overwinning. De inzet was zeker aanwezig, maar het geluk en de scherpte ontbrak om wat meer af te dwingen tegen de ploeg uit Beugen.

Holthees kopje onder in Oeffelt

De Zwaluw-Holthees 4-0 (3-0).

Oeffelt | Holthees was zondagmiddag een maatje te klein voor De Zwaluw. De competitiegenoot van Merselo in de vijfde klasse F verloor met 4-0 in Oeffelt.

Boyd van Sambeek opende al na vier minuten de score tijdens de seizoensouverture op sportpark De Hogehoek. De achterstand van Holthees werd na een halfuur verdubbeld door Merijn Elbers. De aanvaller scoorde uit een vrije trap. Vlak voor rust werd het zelfs 3-0 voor De Zwaluw toen jongeling Bram Coenen scoorde op aangeven van Elbers. In de tweede helft hield Holthees de schade beperkt. Uiteindelijk viel er nog een treffer te noteren. Invaller Roel Graat bepaalde met zijn treffer de eindstand op 4-0.

Komende zondag neemt Holthees het op tegen SCV'58. Die ploeg speelde nog geen duel. Vanwege het slecht weer werd het duel tussen SCV'58 en Astrantia namelijk afgelast.