Alle deelnemers genoten met volle teugen van het liedjesfestival.
Alle deelnemers genoten met volle teugen van het liedjesfestival. Foto: Hoedemaekers Venray

Goedzat wint liedjesfestival

Venray | Het duo Goedzat kwam zaterdagavond als winnaar uit de bus bij het Venrays liedjesfestival. David Janssen en Coen Classens uit Veulen waren door het dolle heen. "Super! Dit hadden we nooit verwacht."

Het nummer Hutjemutje werd door de vakkundige jury als beste beoordeeld. Goedzat bleef onder meer runner-up Rob Arts voor. Hij werd met Gröts tweede. Loss! met Pruuf, lach, geniet werd uiteindelijk derde. Op de felbegeerde vierde plek legde Nòw Weej beslag met zijn nummer Vriendschàp. De beste vier nummers komen op de cd van vastelaovesvereniging De Piëlhaas. "Dat wij nu op de cd van De Piëlhaas komen, is geweldig. Dit voelt voor ons als de kers op de taart", zei Classens dolgelukkig.

Paul Rutten, voorzitter kemissie Liedje, genoot zichtbaar van de spetterende liedjesavond. "De sfeer is geweldig. Vastelaovend leeft al heel erg in september en dat is toch geweldig." Ook over het niveau van de in totaal elf deelnemers was Rutten zeer te spreken. "Ik vond het niveau weer bijzonder hoog. De jury had ook dit jaar weer een zware kluif. Hopelijk hebben we volgend jaar ook weer nieuwe aanwas, dat is alleen maar goed voor het
liedjesfestival."

De liedjesavond in de Venrayse schouwburg was bijna uitverkocht. "We kunnen 400 mensen kwijt in de zaal en er waren ruim 350 kaarten verkocht. Daar zijn we heel erg blij mee. Het is tenslotte pas september, dus vastelaovend is nog ver weg", zei Rutten. Alle deelnemers konden rekenen op de onvoorwaardelijke steun van het hossende publiek. "Alle elf nummers werden meegezongen. Dat leverde een fantastische sfeer op. Super! We hebben allemaal genoten", besloot Coen Classens enthousiast.

Toezjoër, 't Joekskoor, Gén Vier, Wieneke, Dennis en Margret, Hej en Zej en Kieës mit Kruut vielen dit jaar buiten de prijzen. Pruuf Màr kwam tijdens de laatste twee edities als winnaar uit de bus bij het liedjesfestival. Tamara en Stef Koonings lieten het liedjesfestijn dit jaar aan zich voorbijgaan.