Set Up/MVC'64 verliest eerste duel: 3-1

VC Bravo-Set Up/MVC'64 3-1. Setstanden 25-11, 26-24, 25-11 en 21-25.

Westerhoven | De volleybalsters van het nieuwe combinatieteam Set Up/MVC'64 leed op de openingsdag van de competitie in de promotieklasse C een nederlaag tegen VC Bravo: 3-1. Het nieuwe team van trainer/coach Geert Robben bestaat uit speelsters van MVC'64 uit Maashees en Set Up uit Meerlo.

De thuisploeg was vorig seizoen als vijfde geƫindigd in de promotieklasse. Dat beloofde vooraf al meteen een zware dobber te worden voor het nieuw samengestelde team. Zeker omdat het team bij het begin van de wedstrijd nog niet volledig was.

In de eerste set werden de gasten overrompeld en hadden niets in te brengen tegen de dames uit Westerhoven. De thuisploeg beschikte over een sterke middenaanval en mede door een mindere passing en onvoldoende onderlinge communicatie aan de zijde van Set Up/MVC'64 werd de set kansloos verloren: 25-11.

In de tweede set herpakte het team van coach Geert Robben zich uitstekend en kon het team lang in het spoor blijven van VC Bravo. In die set verliep de communicatie beter, werd er met veel druk geserveerd en werd er vooral vrijuit gespeeld. Enkele dubieuze beslissingen aan het einde van de set vielen uit in het nadeel van de gasten. De thuisploeg profiteerde dankbaar en pakte de winst nipt met 26-24. De derde set was een kopie van de tweede. Set Up/MVC'64 kreeg geen vat op de goede servicedruk van Bravo. Door foutjes aan de zijde van de gasten werd de set met ruime cijfers verloren: 25-11.

Het nieuwe team begon de vierde set uitstekend met een prima servicebeurt. Met degelijk spel, een goede service en de betere onderlinge communicatie werd er meteen een gaatje geslagen. In het vervolg van de set kwam VC Bravo telkens een beetje dichterbij, maar slaagde Set Up/MVC'64 er uiteindelijk in om de setwinst en een puntje mee naar huis te nemen: 21-25.

Op zaterdag 29 september speelt Set Up/MVC'31 opnieuw een uitwedstrijd. In Gemert is Were Di de gastheer, aanvang 18.00 uur.